Carantină în Vaslui: nu mai există locuri disponibilie și lucrurile vor deveni complicate

05 Apr 2020 | scris de A.A.
Carantină în Vaslui: nu mai există locuri disponibilie și lucrurile vor deveni complicate

Autorităţile vasluiene atrag atenţia asupra faptului că locurile pentru carantinarea persoanelor care se întorc din străinătate sunt insuficiente la nivelul judeţului Vaslui, transmite Agerpres.

Prefectul judeţului, Mircea Gologan, a declarat că cea mai dificilă situaţie cu care s-a confruntat a fost în cursul zilei de sâmbătă, când zeci de persoane venite din străinătate au stat mai multe ore pe Stadionul Municipal din Vaslui, deoarece nu existau spaţii în care să fie cazate.

"A fost un moment delicat, facem eforturi pentru găsirea de soluţii şi sperăm să nu mai avem astfel de situaţii. Dacă cetăţenii continuă să vină în acelaşi ritm, lucrurile vor deveni complicate. Ieri (sâmbătă - n.r.) au venit 100 de oameni, cu o zi înainte am carantinat 67 de persoane; depăşim capacitatea de cazare a judeţului în câteva zile", a declarat, duminică, prefectul judeţului Vaslui.

Autorităţile au reuşit să cazeze toţi cetăţenii veniţi în ultimele zile, la acest moment fiind ocupate spaţiile disponibile din municipiile Vaslui şi Bârlad.

La nivelul judeţului există şi hoteluri care nu pot fi utilizate deoarece nu au aviz din partea Direcţiei de Sănătate Publică pentru a primi persoane în carantină.

Numărul persoanelor care se vor întoarce în țară va crește în zilele următoare și autoritățile vor fi obligate să-i redirecționeze către alte localități. Conform raportării de sâmbătă, în judeţul Vaslui sunt 12 persoane cu confirmate cu COVID-19, 371 de persoane în carantină instituţionalizată, iar în ultimele 24 de ore 21 de cetăţeni au părăsit centrele de carantină. În izolare la domiciliu sunt la această dată 2.967 de persoane, cu 86 mai puţine faţă de ziua precedentă.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră