Primele toalete complet transparente din lume au fost instalate în Tokyo. Culmea, nu e exhibiționism! (VIDEO)

19 Aug 2020 | scris de Andreea Vasilescu
Primele toalete complet transparente din lume au fost instalate în Tokyo. Culmea, nu e exhibiționism! (VIDEO)

La Tokyo au fost instalate toalete publice transparente într-un parc, pentru a permite oamenilor să le verifice curățenia înainte de a le folosi. Nu vă grăbiți să trageți concluzii pripite, nu este nicio formă de exhibiționism, ci doar o măsură de igienă.

În momentul în care o persoană intră în incintă, pereții toaletei devin opaci, potrivit Business Insider.

Toaletele sunt confecționate din „sticlă inteligentă”, concepută astfel încât oamenii să poată vedea cât de curate sunt în interior înainte de a le folosi. Sticla devine opacă atunci când toaleta este blocată din interior.

Acestea fac parte dintr-un proiect al mai multor designeri care refac 17 toalete publice ale orașului pentru a le face mai accesibile și mai atrăgătoare.

Scopul este de a combate presupunerile că toaletele publice sunt „întunecate, murdare, mirositoare și înfricoșătoare”, a spus fundația nonprofit din spatele proiectului. "Noaptea, instalația luminează parcul ca un felinar frumos", spun reprezentanții fundației.

Toaletele au fost instalate până acum în două dintre parcurile orașului: Parcul comunitar Haru-no-Ogawa și Mini Parcul Yoyogi Fukamachi.

 

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră