Parcurile de distracție interzic țipetele sau râsul zgomotos pentru a preveni răspândirea coronavirusului

27 Mai 2020 | scris de A.A.
Parcurile de distracție interzic țipetele sau râsul zgomotos pentru a preveni răspândirea coronavirusului

Parcurile de distracție din Japonia au emis un manual al noilor reguli în care se poate desfășura activitatea în condiții de maximă siguranță: fără țipete în călătoriile cu rollercoaster, distanțarea socială în toate zonele de distracție, inclusiv în casele bântuite de fantome, iar strânsul mâinii și îmbrățișările sunt interzise, precizează AFP.

Pe măsură ce Japonia a început redeschiderea parcurilor mici de distracție, menite să asigure un tranzit spre noua normalitate, organizatorii activităților de distracție au transmis ghidul de aplicare a măsurilor impuse de autorități.

Printre recomandări, vizitatorii sunt îndrumați să poarte măști de protecție și să evite să vorbească foarte tare sau să țipe în rollercoaster.

Cei care se aventurează în casele bântuite și încearcă să se surprindă prin apariții bruște, sunt sfătuiți să respecte distanțarea fizică.

Membrii echipelor, în special cei costumați în personajele din desene animate și supereroii sunt obligați să renunțe la îmbrățisări și orice altă formă de salut ce implică atingerea persoanelor.

Cea mai interesantă interdicție este cea legată de răsul zgomotos sau orice altă vocalizare mai tare deoarece organizatorii consideră că acest lucru ar permite împrăștierea de particule prin aer și ar putea duce la o răspândire a virusului.

Ochelarii purtați de cei doritori să intre în lumea virtuală vor fi dezinfectați după fiecare utilizare, iar comercianții nu vor mai avea dreptul de a-și expune marfa, atât jucăriile, dar și mâncarea, pentru a nu tenta vizitatorii să le atingă.

”Aceste măsuri nu vor exclude posibilitatea de infectare, dar va reduce riscul de împrăștiere”, au precizat autoritățile.

Cele mai mari parcuri de distracție din Japonia, Tokyo Disneyland și Universal Studio din Osaka, vor rămâne închise pe perioadă nedeterminată, chiar dacă guvernul a ridicat starea de urgență în urma scăderii dramatice a numărului de noi îmbolnăviri.

Alte stiri din Externe

Ultima oră