Un restaurant din Tokyo folosește un dispozitiv care pulverizează dezinfectanți peste clienți

20 Mai 2020 | scris de A.A.
Un restaurant din Tokyo folosește un dispozitiv care pulverizează dezinfectanți peste clienți

Pe măsură ce restaurantele şi barurile din întreaga lume se văd nevoite să adopte noi măsuri pentru a preveni răspândirea coronavirusului și a-și relua activitatea după relaxarea restricţiilor impuse pentru limitarea pandemiei de COVID-19, un restaurant din Japonia prezintă o nouă posibilitate de a asigura sănătatea clienților, precizează CNN.

Clienții restaurantului Kichiri Shinjuku, unui bar tradiţional izakaya, sunt pulveritați cu substanțe dezinfectate atunci când intră în local.

”Ne dorim ca toți clienții să se simtă în siguranță atunci când intră în localul nostru. Aceste măsuri pe care le adoptăm vin în sprijinul menținerii distanței fizice și prevenirea răspândirii virusului”, a declarat purtătorul de cuvânt Rieko Matsunaga reporterilor de la CNN.

Clienţii sunt întâmpinaţi mai întâi de un monitor ce afişează chipul unei plasatoare, care îi instruieşte să-şi dezinfecteze mâinile şi să-şi verifice temperatura cu un termometru aflat la intrare.

Aceştia păşesc apoi într-o maşinărie care arată asemenea unui scanner de securitate de pe aeroporturi sau unei ''spălătorii de maşini'', doar că pentru oameni, în interiorul căreia sunt stropiţi cu un strat fin de dezinfectant pe bază de clor timp de 30 de secunde.

Clienţii iau apoi o hartă care îi ghidează către una dintre mese, urmând să plasează comanda prin intermediul smartphone-ului.

Pe tot parcursul acestui proces, clienţii nu vin în contact cu nicio altă persoană.

''Am dorit să dezvoltăm un sistem aflat în concordanţă cu noul stil de viaţă şi un model care ar putea preveni infectarea'', a precizat preşedintele Kichiri&Co, grupul care deţine localul.

''Este încă în faza de experiment, dar după ce dezvoltăm sistemul, vrem să împărtăşim expertiza dobândită cu fiecare dintre restaurantele noastre'', a adăugat el.

Pubul este deținut de Kichiro & Co. și face parte dintr-o franciză de 103 localuri din Japonia. Primul dispozitiv de dezinfecție a fost montat la filiala din Shinjuku pe 14 mai.

Un panou din acrilic transparent este instalat între fiecare masă pentru a minimiza în continuare riscul de infectare, iar procedura pare să dea rezultate.

''Mă simt în siguranţă'', a pus o clientă, care nu a dorit să-şi dezvăluie identitatea.

Kichiri a instalat de asemenea o cabină pulverizatoare, care a costat peste 700.000 de yeni (6.493 de dolari), la un bar din Osaka, oraş în care se aşteaptă ca autorităţile să ridice starea de urgenţă impusă din cauza pandemiei începând de joi. Starea de urgenţă rămâne însă în vigoare în Tokyo.

Cu toate acestea, Organizația Mondială a Sănătății a precizat sâmbătă că această metodă de pulverizare a dezinfectanților poate cauza probleme oculare, la nivelul căilor aeriene sau iritații ale pielii ce ar putea genera noi probleme medicale.

Studiile OMS de asemenea au dezvăluit că pulverizarea dezinfectanților peste o zonă extinsă, așa cum au făcut mai multe autorități locale ce aruncau din elicoptere asemenea produse, este tot ineficient în limitarea răspândirii virusului COVID-19.

Alte stiri din Externe

Ultima oră