Un belgian contaminat povesteşte: „O să mă vedeţi şi o să înţelegeţi de ce e rost de panică”

18 Mar 2020
Un belgian contaminat povesteşte: „O să mă vedeţi şi o să înţelegeţi de ce e rost de panică”

Zeger Garre, un belgian de 54 de ani, a avertizat lumea în legătură cu consecinţele infectării cu noul coronavirus. Foarte slăbit de boală, fotograful belgian a postat un mesaj pe reţelele de socializare, de pe patul de spital, scrie 7sur7.be.

Rareori bolnav, el s-a considerat în afara oricărui risc. Acum câteva zile, Zeger s-a dus la schi la Menuires, în Franţa. „Când m-am întors acasă, m-am simţit rău. Am crezut că o să treacă, şi după patru zile m-am simţit mai bine. Dar vinerea trecută s-a agravat. Nu aveam dureri, dar eram complet epuizat. În cele din urmă am decis să merg la spital”, a spus el.

Fotograful belgian a fost dus imediat la terapie intensivă. Marţi, a fost autorizat să treacă într-un salon obişnuit de spital.

De pe patul de spital, el a transmis un mesaj belgienilor, rugându-i pe cei cu o sănătate bună, care nu îşi fac griji, să respecte regulile de izolare.

El a explicat că face acest lucru pentru că are impresia că oamenii nu îşi dau seama că sunt în pericol pentru semenii lor, dacă nu respectă regulile. El a mulţumit personalului medical. „Cel care trebuia să îmi facă zilnic radiografie la plămâni mi-a mărturisit că îi era teamă de fiecare dată când intra la mine în salon. Totuşi, a ales meseria asta, şi trebuie să o facă, riscând. Respect!”.

Înregistarea video, AICI.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră