TELEDIABET - platformă destinată consultațiilor persoanelor cu diabet

13 Apr 2020 | scris de A.A.
TELEDIABET - platformă destinată consultațiilor persoanelor cu diabet

Centrul Judeţean de Diabet Timiş, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Pius Brînzeu" Timişoara, lansează platforma TELEDIABET, care ajută persoanele cu diabet cu sfaturi medicale în această perioadă, în care deplasările trebuie evitate, precizează Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă transmis AGERPRES de instituţia medicală, TELEDIABET oferă gratuit consultaţii de telemedicină prin: video-conferinţă privată, call-center sau corespondenţă prin e-mail tuturor persoanelor cu diabet din România. Astfel, pacienţii pot primi sfaturi de specialitate cu privire la diabet fără a fi necesară deplasarea la spital sau cabinet.

Persoanele cu diabet pot intra în contact cu voluntarii TELEDIABET prin telefon, Skype sau e-mail. Programul de funcţionare este luni până vineri, între orele 10,00 - 14,00: Call-center-ul TELEDIABET: disponibil la numărul de telefon 0763.558.117; Skype: ID-ul timisoara@telediabet.ro.

Totodată, persoanele cu diabet care au nevoie de asistenţă pot transmite oricând un e-mail pentru a discuta cu unul dintre medicii voluntari din proiect, la adresa timisoara@telediabet.ro.

"Toţi membrii din cadrul proiectului sunt voluntari, iar proiectul se va derula în primul rând pe perioada stării cu urgenţă, în care cu toţii trebuie să urmăm îndemnul 'Staţi acasă!'. Persoanele cu diabet, chiar dacă au acelaşi risc de a contracta COVID-19 ca şi restul populaţiei, se pare că au un prognostic mai puţin bun de evoluţie a bolii", a subliniat conf. dr. Bogdan Timar, decan al Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Victor Babeş' din Timişoara şi iniţiator al proiectului, citat în comunicat.

Proiectul TELEDIABET este un pas extrem de important în gestionarea cât mai eficientă a problematicii persoanelor cu diabet din judeţul Timiş pe perioada pandemiei de COVID-19 şi a stării de urgenţă, a declarat managerul Spitalului 'Pius Brînzeu', Raul Pătraşcu, potrivit comunicatului.

Iniţiatorii fac un apel însă la potenţialii utilizatori ai TELEDIABET şi îi roagă să ţină cont de faptul că activitatea este una voluntară, resursele sunt limitate şi linia poate fi câteodată ocupată, dacă toţi specialiştii se află într-o altă interacţiune video sau convorbire telefonică.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră