Platforma Cisco Webex – pusă la dispoziția profesorilor pentru pentru a le facilita predarea online

10 Apr 2020 | scris de A.A.
Platforma Cisco Webex – pusă la dispoziția profesorilor pentru pentru a le facilita predarea online

Şcolile publice şi private din România pot să continue cursurile cu ajutorul Cisco Webex, o platformă pentru telemuncă şi colaborare pusă la dispoziţie de IBM şi Cisco, pe baza unui program agreat cu Ministerul Educației și Cercetării, potrivit Agerpres. Programul a început pe data de 16 martie.

În prezent, la nivel european, peste 100.000 de elevi din 2.000 de şcoli folosesc platforma, fiind sprijiniţi de 3.000 de voluntari IBM.

Potrivit Martei Branska-Rybicka, country leader IBM România, sunt ajutate 700 de şcoli din ţară să utilizeze tehnologia pentru a-şi continua activitatea educaţională.

Asociaţia Pro Arta Dezvoltare şi Cunoaştere ajută şcolile din ReteauaEDU.ro în implementarea platformei WebEx în clasele lor online, cu sprijinul echipei de voluntari eLearning, în timp ce Fundaţia Vodafone România contribuie la implementarea învăţământului la distanţă prin programul strategic Şcoala din Valiză.

Potrivit comunicatului, IBM oferă asistenţă comunităţii didactice pentru adoptarea şi utilizarea platformei și a realizat ghiduri video pentru asistenţă.

Se așteaptă ca numărul utilizatorilor să crească în perioada următoare ținând cont de prelungirea stării de urgență și a necesității continuării activității școlare.

Alte stiri din It

Ultima oră