A murit Ilie Micolov. Una dintre melodiile sale este celebră (VIDEO)

21 Iul 2018
A murit Ilie Micolov. Una dintre melodiile sale este celebră (VIDEO)

Artistul cunoscut pentru șlagărul ”Dragoste la prima vedere” s-a stins din viață. Cunoscutul interpret de muzică uşoară Ilie Micolov a murit sâmbătă, la vârsta de 68 de ani, în urma unui stop cardiorespirator, a declarat medicul Cristina Atănăsoaie Iacob, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ pentru agerpres.ro.

Artistul era internat în secţia de Terapie Intensivă a spitalului din data de 14 iulie, cu afecţiuni cardiace şi diabet.

„Decesul s-a produs în jurul orei 11,00, în urma unui stop cardiorespirator. Ilie Micolov era internat în secţia de Terapie Intensivă, cu obezitate, probleme cardiace şi diabet, afecţiuni în urma cărora s-a produs stopul cardiorespirator”, a declarat medicul.

Cunoscutul interpret de muzică uşoară Ilie Micolov s-a născut la Suceava. A avut preocupări artistice, încă de copil, participând la cercul de teatru, la cel de dansuri, dar făcând şi sport (atletism, hochei, motocros) la Casa pionierilor din oraşul natal. A învăţat să cânte la chitară încă de la 12 ani, potrivit paginii de Facebook Ilie Micolov.

A fost un artist care a avut o evoluţie atipică pe scena muzicii pop de la noi. După terminarea studiilor, a fost economist la Direcţia Sanitară a judeţului Suceava şi, o perioadă, consilier pe teme muzicale al radioului. A apărut în spectacolele teatrului "Constantin Tănase" şi a întreprins turnee, alături de formaţia "Romanticii'" în special.

În 1983, când avea 34 de ani, a compus melodia "Dragoste la prima vedere", care a cucerit definitiv publicul prin simplitatea si sensibilitatea versurilor scrise chiar de el, dar şi prin interpretarea plină de emoţie, potrivit paginii de Facebook. Datorită popularităţii câştigate, i s-a propus imprimarea unui disc de autor, pe care l-a realizat împreună cu Mircea Drăgan.

Albumul a fost reeditat de aproximativ 20 de ori, ajungând să se vândă în peste 600 000 de exemplare. Cu toate acestea, nu a ajuns să aibă propriul videoclip decât după 23 de ani de la lansare.

Au urmat alte patru albume: LP-ul "Cine te iubeşte", un CD cu muzică populară "Din Bucovina", un CD cu muzică country şi un alt album de autor "Ultima noapte de iubire".

Vocea sa de tonalitate joasă, inconfundabilă, sensibilitatea interpretării, versurile (multe aparţinând artistului) au făcut din albumele sale succese de piaţă. Vreme de mulţi ani a trăit în Germania, venind foarte des şi în România. 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră