Statistica surprinzătoare din Australia. Care este grupa de vârstă cea mai afectată de coronavirus

31 Mar 2020 | scris de A.A.
Statistica surprinzătoare din Australia. Care este grupa de vârstă cea mai afectată de coronavirus

Australia se confruntă cu o situație atipică în plină pandemie. Grupa de vârstă cea mai afectată, confirmată prin intermediul stratisticilor transmise, este cea în jurul vârstei de 25 de ani, deoarece tinerii sunt cei care călătoresc cel mai mult sau petrec timp în compania persoanelor care tocmai s-au întors în țară din diverse zone ale lumii.

Conform datelor transmise zilnic de către Departamentul Federal al Sănătății putem observa ca 11,3% dintre cazurile confirmate reprezintă persoane între 25 și 29 de ani, fiind urmate de persoane între 60-65 de ani, aceștia reprezentând 9,5% și 9,3% persoane cu vârste între 20 și 25 de ani.

Persoanele de peste 80 de ani reprezintă 2,7% din cazurile diagnosticate COVID-19, dar reprezintă 47% din decesele survenite, scrie The Guardian.

Până la această dată, 19 persoane au decedat în Australia, toate diagnosticate cu coronavirus, cel mai tânăr fiind un pacient de 68 de ani.

Profesorul Lyn Gilbert, cercetător în cadrul Universității din Sydney (Institutul pentru Boli Infecțioase și Biosecuritate Marie Bashir) și membru al Comitetului Australian de Protecție a Sănătății, a transmis că această vârstă redusă a celor diagnosticați este o consecință a politicilor de testare care au fost concentrate către personele care au călătorit în ultima perioadă și contacții acestora.

Acesta a precizat că tinerii tind să socializeze mai mult, se adună în grupuri extinse, nu manifestă simptome și astfel se produce împrăștirea virusului, mai ales prin ignorarea de către această categorie de vârstă a măsurilor de protecție transmise. ”Tinerii trăiesc cu impresia că nu vor contracta virusul, ei nu se vor îmbolnăvi, lucru perfect adevărat, ei, cel mai probabil, vor manifesta forme ușoare și medii, dar vor contribui la răspândirea coronavirusului în categoria de vârstă de peste 60 de ani de unde vor apărea și primele decese”.

Părerile lui Gilbert sunt susținute și de profesorul Peter Collignon, expertul în boli infecțioase al Universității Naționale din Australia.

Și acesta a susținut că procentul mare de tineri care au contractat virusul este datorat tendinței foarte mare ca aceștia să călătorească.

Amândoi profesorii sunt de părere că cea mai bună metodă de depistare a cazurilor este testarea celor care au călătorit și izolarea acestora, fără să ia în calcul o testare în masă a cetățenilor.

Aceste măsuri vor putea nu numai să mențină o curbă dreaptă a cazurilor diagnosticace, ci chiar ar putea să ducă la izolarea precoce a virusului pe teritoriul Australiei și la scăderea posibilității de transmitere în comunitate.

Conform Ministrului Sănătății, Greg Hunt, rata de creștere a celor îmbolnăviți a început să scadă. Dacă în urmă cu o săptămână se înregistra o creștere a diagnosticaților cu 25%-30% pe zi, în ultimele trei zile rata a crescut cu doar 9%.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră