Un angajat al Parlamentului European, infectat cu coronavirus, a decedat. Avea 41 de ani

23 Mar 2020 | scris de A.V.
Un angajat al Parlamentului European, infectat cu coronavirus, a decedat. Avea 41 de ani

Funcționarii din Parlamentul European au fost anunțați, luni, că s-a înregistrat primul deces în rândul angajaților instituției din cauza epidemiei de coronavirus.

Este vorba de un angajat contractual în DG ITEC, Directoratul General pentru Susținerea Inovației și Tehnologiei care asigură informarea Parlamentului European în chestiuni legate de tehnologie.

Europarlamentarul PSD, Carmen Avram, a postat pe Facebook detalii în legătură cu victima: ”Primul deces din cauza coronavirusului, în Parlamentul European. Un coleg de-al nostru, italian, membru al staff-ului tehnic, s-a stins la Bruxelles, în doar 5 zile de la internarea în spital. Avea 41 de ani şi, aparent, nicio altă boală. Colegii lui sunt şocați de rapiditatea cu care s-a întâmplat totul. Unii dintre ei, oameni tineri, sunt, la rândul lor, infectați.”
”Pe măsură ce epidemia evoluează, tot mai mulți colegi se confruntă cu cazuri de infecție cu coronavirus printre membrii familiei sau în rândul prietenilor, iar câțiva au fost afectați direct”, se arată în mesajul intern transmis angajaților și funcționarilor din Parlamentul European.

Context

Președintele Parlamentului European și liderii grupurilor politice au decis să organizeze o sesiune plenară extraordinară pe data de 26 martie, pentru a permite implementarea măsurilor speciale în contextul crizei de coronavirus care a cuprins Europa, se arată într-un comunicat al instituției europene.

”Parlamentul European își face și va continua să își facă datoria. Parlamentul rămâne deschis, deoarece democrația nu poate fi oprită de un virus. Suntem singura instituție europeană aleasă de către cetățeni și dorim să continuăm să îi reprezentăm și să îi apărăm”, a declarat președintele Sassoli.


 
 

 
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră