Slovenia a declarat stare de urgență și a impus carantină în toată țara

19 Oct 2020
Slovenia a declarat stare de urgență și a impus carantină în toată țara

În Slovenia, guvernul a anunțat intrarea în vigoare a carantinei naționale începând de marți, în încercarea de a opri al doilea val al pandemiei de Covid-19, relatează RFI România.

Potrivit decretului adoptat de guvern, cele două milioane de locuitori ai țării membre a Uniunii Europene nu vor avea voie să iasă din case între orele 21:00 și 06:00, cu excepția deplasărilor strict necesare.

De asemenea, adunările vor fi limitate la 6 persoane, față 10 anterior, iar toate călătoriile între cele 12 regiuni ale țării vor interzise.

Aceste restricții afectează și școlile: de luni, doar elevii din clasele primare au voie să meargă la cursuri, iar cei mai mari vor face cursuri doar online.

Amintim, Slovenia – care a reușit să limiteze răspândirea coronavirusului în primăvară, este de această dată copleșită: numărul de infecții s-a dublat într-o săptămână și capacitatea spitalelor nu mai este suficientă pentru a găzdui toți bolnavii.

În plus, autoritățile sanitare au fost forțate să oprească urmărirea contactelor persoanelor infectate, din cauza lipsei de personal.

Până acum, 190 de decese și peste 13.500 de cazuri au fost înregistrate de la apariția pandemiei, conform statisticilor oficiale.

În aceeași zonă, Austria și-a intensificat măsurile, iar cancelarul conservator Sebastian Kurz a cerut locuitorilor să „facă totul pentru a preveni un al doilea blocaj”.

Vor fi restricționate întâlnirile acum la 6 persoane în interior și 12 persoane în aer liber, cu excepția ceremoniilor funerare, fiindcă majoritatea infecțiilor au avut loc în ultimele săptămâni în cercurile de familie și prieteni.

Tot guvernul austriac a limitat și numărul de spectatori la 1.000 în interior și 1.500 în aer liber, cu obligația de a aloca locuri pe stadioane sau în spațiile închise sau deschise.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră