Preşedintele Sloveniei a transmis un mesaj în limba română, pentru a-și exprima solidaritatea cu poporul român în lupta cu epidemia de coronavirus

07 Mai 2020 | scris de A.V.
Preşedintele Sloveniei a transmis un mesaj în limba română, pentru a-și exprima solidaritatea cu poporul român în lupta cu epidemia de coronavirus

Preşedintele Sloveniei, Borut Pahor, a transmis pe Facebook, în limba română, un mesaj de solidaritate adresat preşedintelui Klaus Iohannis şi poporului român în legătură cu lupta comună împotriva COVID-19.

„Stimate domnule preşedinte, dragă Klaus, dragi prieteni români, în calitate de preşedinte al Republicii Slovenia şi în numele tuturor slovenilor vă transmit expresia solidarităţii noastre în lupta comună împotriva noului coronavirus. Ne exprimăm adânca admiraţie pentru poporul român care dovedeşte hotărâre, curaj şi speranţă în aceste timpuri grele. Slovenia vă simte tristeţea şi se bucură sincer de realizările voastre. Uniţi cu popoarele şi statele europene, împreună vom învinge. Totul va fi bine!”, a spus şeful statului sloven în mesajul său în limba română.

Înregistrarea în limba română cu Borut Pahor a fost postată marţi, 5 mai, pe Facebook, iar ambasada Sloveniei în România a informat joi în privinţa mesajului transmis.

Borut Pahor a transmis mesaje fiecăruia dintre celelalte state membre ale Uniunii Europene,

La 12 martie, guvernul de la Ljubljana a declarat stare de epidemie cauzată de noul coronavirus, preşedintele Borut Pahor adresându-se în acea zi conaţionalilor săi, relatează Agerepres.

În săptămânile următoare până la 6 mai, Borut Pahor a transmis mesaje fiecăruia dintre celelalte state membre ale Uniunii Europene, liderilor şi cetăţenilor lor, în cele 23 de limbi oficiale ale Uniunii Europene. Mesajele preşedintelui sloven au fost publicate pe website-ul oficial, precum şi pe conturile sale oficiale pe Twitter, Facebook şi Instagram, unde el are peste un sfert de milion de urmăritori.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră