Oribila sculptură în lemn din Slovenia, care o reprezenta pe Melania Trump, a fost incendiată

09 Iul 2020 | scris de A.V.
Oribila sculptură în lemn din Slovenia, care o reprezenta pe Melania Trump, a fost incendiată

O sculptură din lemn, care se pretindea că o reprezintă pe Melania Trump, Prima Doamnă a Americii, a fost incendiată în apropierea orașului natal al soției președintelui american, Sevnica, din Slovenia, scrie The Guardian.

Incidentul s-a petrecut pe 4 iulie, chiar de Ziua Independenție Statelor Unite ale Americii.

„Vreau să știu de ce au făcut asta”, a declarat sculptorul Brad Downey, care a sperat că statuia va încuraja un dialog despre situația politică din Statele Unite, subliniind statutul Melaniei Trump de imigrantă căsătorită cu un președinte care este hotărât să reducă imigraţia.

Artistul a depus o plângere la poliţie şi, surprinzător, a declarat că și-ar dori să-i intervieveze pe vinovați pentru un film pe care îl pregăteşte înaintea deschiderii expoziţiei sale din Slovenia.

Săptămâna trecută, la Washington, preşedintele SUA Donald Trump a ameninţat cu "pedepsirea" protestatarilor care încearcă să răstoarne statui ale unor figuri istorice, după ce astfel de lucrări considerate a fi moşteniri rasiste au fost răsturnate şi distruse de protestatari în întreaga ţară în ultimele săptămâni, după moartea afro-americanului George Floyd, în custodia poliţiei, luna trecută.

"În fiecare seară vom fi din ce în ce mai duri", a spus Trump în timpul unui eveniment al primăriei difuzat parţial de Fox News. "La un moment dat va trebui să existe pedepse pentru că trebuie să fie. Aceşti oameni sunt vandali, dar sunt agitatori, dar sunt cu adevărat - sunt terorişti într-un anumit sens", a afirmat preşedintele american, citează Agerpres.

Nimeni nu a comentat pe marginea ”frumuseții” operei de artă... Melania Trump este, fără discuție, o femeie frumoasă. Sculptorul ar fi putut avea mai multă inspirație.

Alte stiri din Externe

Ultima oră