Șeful OMS spune că lumea se află „într-un moment critic” în pandemia de COVID

24 Ian 2022 | scris de M.N.
Șeful OMS spune că lumea se află „într-un moment critic” în pandemia de COVID

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății a cerut luni țărilor să lucreze împreună pentru a pune capăt fazei acute a pandemiei, spunând că acum au toate instrumentele disponibile pentru a face acest lucru.

„Pandemia COVID-19 intră acum în al treilea an și ne aflăm într-un moment critic”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus la o conferință de presă alături de ministrul german al dezvoltării, Svenja Schulze.

„Trebuie să lucrăm împreună pentru a pune capăt fazei acute a acestei pandemii. Nu putem să o lăsăm să continue, navigând între panică și neglijență”.

Tedros a declarat luni că Germania a devenit cel mai mare donator al agenției, fără a oferi detalii. Din punct de vedere istoric, Statele Unite au adus cea mai mare contribuție financiară dintre statele membre la organizație.

Schulze a spus că principala prioritate a Germaniei, care a preluat președinția G7, este să pună capăt pandemiei la nivel mondial și a cerut o „campanie de vaccinare cu adevărat globală, accelerată masiv”, pentru a face acest lucru.

Evenimentul de la Geneva dă startul unei săptămâni de reuniuni ale Comitetului executiv al OMS, unde urmează să fie discutate aspecte cheie ale viitorului agenției de sănătate a ONU, inclusiv candidatura lui Tedros pentru un al doilea mandat și o propunere de a face agenția mai independentă financiar. 

Sursa: Reuters

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră