Înalt oficial al OMS anunță vestea mult așteptată: școlile trebuie redeschide gradual de luna viitoare

19 Mai 2020 | scris de A.A.
Înalt oficial al OMS anunță vestea mult așteptată: școlile trebuie redeschide gradual de luna viitoare

Un înalt oficial al Organizației Mondiale a Sănătății a ieșit în public și a susținut că toate guvernele ar trebui să înceapă să planifice reîntoarcerea la școală a elevilor, din luna iunie, anunță Evening Standard.

Dr. David Nabarro a declarat că reîntoarcerea la școală trebuie să se facă gradual, pe categorii de vârstă și cu respectarea unor măsuri stricte de protecție a elevilor și cadrelor didactice, dar și cu reguli de igienă impuse pe plan local.

”Riscuri vor exista tot timpul cât ne luptăm cu această pandemie. Dar trebuie să învățăm să punem în balanță pericolele. Nu ne dorim ca elevii să rămână acasă pe perioadă nedeterminată. Ar suferi pierderi educaționale irecuperabile”, a declarat Nabarro.

Verdictul reprezentantului OMS vine în plină criză a sistemului educational în Europa. Presiunea crește pe măsură ce părinții se întorc la muncă, diferențele dintre elevi se adâncesc în condițiile în care nu toți copiii beneficiază de tehnologia necesară pentru a participa la cursurile online, iar alte țări au permis elevilor să se reîntoarcă la școală.

Mai mulți reprezentanți ai guvernului britanic au emis o serie de reguli care trebuie respectate pentru a permite începerea cursurilor cum ar fi testarea elevilor, sisteme de depistare rapidă a potențialelor cazuri pozitive și anchete epidemiologice extinse pentru a preveni declanșarea unor focare în școli.

Chiar dacă se va întocmi un ghid complet de măsuri pentru a relua activitatea didactică, fiecare director de școală va avea puterea de a decide dacă poate implementa aceste reguli și dacă poate asigura toate condițiile pentru protecția împotriva noului coronavirus.

Dr. Nabarro a precizat că este extrem de important ca și cadrele didactice să se simtă în siguranță și să se reîntoarcă la clase.

”Vom fi în legătură direct cu profesorii. Vreau să obțin informații clare de la ei dacă se simt în siguranță să se reîntoarcă în școli, dacă consider că pot impune măsurile de distanțare fizică elevilor. Descopăr cu fiecare conversație că profesorii iau toate măsurile pentru a asigura sănătatea elevilor lor, dar sunt și ei convinși că trebuie să ne întoarcem la ore și vom observa pe parcurs cum evoluează situația”, precizează Nabarro.

Alte stiri din Externe

Ultima oră