OMS vine cu prima veste bună: rezultate preliminare promițătoare pentru 4-5 posibile tratamente COVID

14 Mai 2020 | scris de A.A.
OMS vine cu prima veste bună: rezultate preliminare promițătoare pentru 4-5 posibile tratamente COVID

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat marți că a primit rezultate încurajatoare pentru câteva potențiale tratamente care ar limita severitatea, dar și perioada de convalescență a pacienților testați pozitiv cu noul coronavirus, precizează Reuters.

OMS a demarat un proces global de realizare a unui potențial vaccin, dar și a celui mai eficient tratament atât de necesar în lupta împotriva coronavirusului.

”Există câteva potențiale tratamente în primele faze de testare care au dat rezultate foarte bune în a limita severitatea bolii, dar și în a reduce perioada de îmbolnăvire, dar nu avem momentan nicin tratament care omoară sau poate opri acest virus”, a declarat purtătorul de cuvânt Margaret Harris.

”Rezultatele inițiale sunt extrem de încurajatoare, dar avem nevoie de mult mai multe informații pentru a declara care este acel tratament care va vindeca 100% această boală”, anunță Harris.

Nu s-au făcut precizări referitoare la aceste tratament, care sunt combinațiile de medicamente ce ar avea rezultate pozitive în tratarea coronavirusului. Ea a adăugat că se referă la 4 sau 5 tratamente care sunt deja în diverse stadii de testare și au fost deja făcute publice, dar nu a precizat nimic despre celebrul studiu Solidarity care a fost demarat chiar și în țara noastră, conform declarațiilor profesorului Alexandru Rafila.

Gilead este prima companie care a demarat testarea medicamentului Remdesivir, iar conform primelor date, acesta s-a dovedit eficient în cazurile ușoare și medii.

Cercetătorii din Hong Kong au anunțat un posibil tratament format din trei antivirale folosite pentru tratarea HIV pentru a elimina posibilitatea de acutizare a bolii.

Tratamentul minune prezentat de președintele Trump, tratamentul împotriva malariei, a fost primul care a eșuat în tratarea cu eficiență a coronavirusului.

Hidroxiclorochina și-a demonstrat câteva beneficii, chiar dacă studiul nu a fost finalizat, pacienții tratați nu au mai avut nevoie de conectare la un ventilator mecanic și a reușit să reducă la minim riscul de a pierde bătălia cu noul coronavirus.

OMS a făcut câteva precizări referitor la viitorul vaccin care va fi așteptat peste câteva luni bune, deoarece coronavirusurile sunt virusuri problematice și este destul de dificil să se dezvolte un vaccin eficient.

Alte stiri din Externe

Ultima oră