Care este grupa de sânge mai predispusă la COVID-19, potrivit cercetătorilor chinezi

19 Mar 2020 | scris de Marina Constantinoiu
Care este grupa de sânge mai predispusă la COVID-19, potrivit cercetătorilor chinezi Galerie foto (2)

În privinţa noului coronavirus, se pare că singura certitudine este că ştim că nu ştim mai nimic. Cercetători din toată lumea îşi concentrează eforturile pe înţelegerea mecanismelor de atac ale acestui virus, pentru a putea găsi uneltele cele mai potrivite de luptă împotriva lui.

Oamenii de ştiinţă chinezi, care au un uşor avans în cercetarea noului coronavirus faţă de restul lumii, transmit acum informaţii omologilor lor din Europa şi restul lumii.

Chinezii au descoperit o legătură între grupa sangvină şi gradul de infectare cu noul coronavirus.

Ei îndeamnă medicii şi autorităţile statelor lumii să ia în considerare şi grupele de sânge, atunci când evaluează gradul de risc pentru un pacient, scrie The Telegraph.

Chinezii au descoperit că persoanele care au grupa de sânge A II par a fi mai vulnerabile la infectarea cu noul coronavirus.

Pentru a ajunge la această concluzie, ei au examinat profilul grupelor sangvine la peste 2.000 de persoane diagnosticate cu virusul şi spitalizate.

Constatarea a fost că persoanele cu grupa de sânge A erau mai vulnerabile la contractarea virusului şi aveau o tendinţă de a dezvolta simptome mai severe, în timp ce persoanele cu grupa de sânge 0 prezentau un risc semnificativ mai redus de a contracta maladia.

Chiar dacă studiul nu a fost examinat de omologi de la alte universităţi, echipa chinezilor îi îndeamnă pe medici, dar şi pe autorităţi, să ia în calcul grupele sangvine în evaluarea potenţialului risc pentru un pacient, scrie The Telegraph.

Studiul statistic a fost efectuat pe 2.200 de pacienţi infectaţi, inclusiv pe 206 victime,  notează şi Daily Mail.

Potrivit sursei citate, la nivel statistic, 34% dintre oameni au grupa 0 şi 32% grupa A (II). Când vine vorba despre cei infectaţi cu COVID, lucrurile stau diferit: 25% au grupa 0 şi 41% grupa A (II), scrie Daily Mail.

La nivelul Wuhanului, regiune cu o populaţie de 11 milioane oameni, 34% din cetăţeni au grupa A (II), mai scrie Daily Mail.

La nivel mondial, COVID-19 a infectat aproximativ 200.000 oameni şi a ucis 7.800. Dintre acestea, 3.000 dintre victime au fost înregistrate în China.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră