Combinația dintre rodii și curmale îți menține inima sănătoasă

24 Apr 2018
Combinația dintre rodii și curmale îți menține inima sănătoasă

Riscurile aterosclerozei sunt reduse la maximum printr-un amestec de rodie şi curmale, potrivit cercetătorilor israelieni, citaţi de site-ul israel21c.org.  

Ateroscleroza poate provoca atac de cord sau atac cerebral, iar combinaţia dintre rodie şi curmale, sub formă de suc, s-a dovedit cea mai eficientă pentru a reduce riscurile acestor probleme de sănătate.

Apariţia aterosclerozei este determinată de factori precum acumularea lipidelor pe peretele arterial, reamintesc cercetătorii israelieni de la Institutul Technion din Israel.

Antioxidanții naturali pot încetini procesul de oxidare din organism, și servesc pentru a reduce riscul de atac de cord.

Rodiile şi curmalele aduc cele mai mari beneficii, aşa cum au dovedit medicii în cel mai recent studiu, după ce, în ultimii 25 de ani, au încercat să găsească aceşti antioxidanţi benefici organismului.

Sucul de rodie, bogat în antioxidanţi polifenolici, s-a dovedit că reduce stressul oxidant, iar curmalele inhibă aşa-numitul ,,colesterol rău”, stimulând și îndepărtarea colesterolui depus pe pereții arteriali.

 Antioxidanţii naturali încetinesc procesul de oxidare din corp şi reduc astfel riscul atacurilor de inimă.

Cercetarea medicilor israelieni a arătat că amestecul dintre rodie, curmale şi sâmburi de curmale protejează cel mai eficient organismul uman împotriva apariţiei aterosclerozei. În peretele arterial, stressul oxidant este redus cu 33%, iar conţinutul colesterolului arterial este scăzut cu 28%.

Profesorul Michael Aviram, unul dintre cercetători, a descoperit că o combinaţie între rodii şi curmale poate fi mult mai eficientă decât consumul acestor fructe individual.

Oamenii pot bea însă jumătate de pahar de suc de rodii, alături de trei curmale şi astfel pot preveni riscul apariţiei bolilor cardiovasculare.


 
 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră