Prof. Dorel Săndesc: Epidemia este spre stingere, dar nerespectarea regulilor de către populație îi “dă oxigen”

24 Iun 2020 | scris de A.V.
Prof. Dorel Săndesc: Epidemia este spre stingere, dar nerespectarea regulilor de către populație îi “dă oxigen”

Prof. univ. Dorel Săndesc, vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, a declarat că evoluția naturală a epidemiei de coronavirus este spre scădere, spre stingere, dar comportamentul populației, nerespectarea regulilor simple de prevenție nu fac decât să o resusciteze și să îi “dea oxigen”.

Potrivit profesorului Dorel Săndesc, un comportament corect ar putea duce la stingerea până la un nivel foarte scăzut a numărului de pacienți, dar faptul că avem în continuare 200 de pacienți la Terapie Intensivă este un lucru serios.

„Evoluția naturală a acestei epidemii este spre scădere, spre stingere. Dar comportamentul populației, nerespectarea regulilor simple de prevenție nu fac decât să resusciteze, să dea oxigen unei epidemii care altfel s-ar stinge mai repede. Sunt convins că un comportament corect ar putea duce la stingerea, poate nu dispariția, dar stingerea până la un nivel foarte scăzut a numărului de pacienți. Iar faptul că avem in continuare 200 de pacienți la Terapie Intensivă este un lucru serios”, a declarat prof. Dorel Săndesc, la un post de televiziune.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră