Reguli stricte pentru călătoria cu avionul. Cine nu poartă mască de protecție, nu va urca la bord

17 Mai 2020 | scris de A.V.
Reguli stricte pentru călătoria cu avionul. Cine nu poartă mască de protecție, nu va urca la bord

Un ordin comun al ministerelor Transporturilor și Sănătății prevede că pasagerii aeronavelor vor fi grupați pe familii, și, dacă se poate, la distanță față de alți călători, relatează europafm.ro.

Pentru a evita aglomerația, călătorii sunt sfătuiți să se prezinte la aeroport, cu trei ore înaintea decolării.

Ei sunt încurajați să facă check-in-ul online, iar pentru cei care nu au această posibilitate, ghișeele vor fi deschise cu trei ore înaintea decolării.

Pe aeroport, autoritățile sanitare vor măsura temperatura pasagerilor și vor prelua persoanele care, din motive de sănătate, nu vor putea călători.

Dacă accesul spre avion se face cu ajutorul autobuzelor, acestea nu trebuie să depășească un grad de ocupare de 50%.

Accesul la bordul avionul este permis doar cu mască și un singur bagaj de mână.

Piloții vor fi obligați și ei să poarte mască, atunci când este necesară părăsirea cabinei.

Substanțele dezinfectante nu trebuie să lipsească de la bordul aeronavelor, iar dezinfectarea mâinilor este obligatorie pentru personalul navigant după fiecare interacțiune cu pasagerii sau cu bunurile acestora.

În avion, în funcție de destinație și de nivelul de risc declarat de autorități, vor fi suspendate sau limitate serviciile la bord.

Cu alte cuvinte, pe anumite curse, nu vor fi servite băuturi și mâncare, iar pasagerii nu vor primi pliante, cu excepția foii cu instrucțiunile de salvare.

În timpul călătoriei, pasagerii vor fi instruiți în legătura cu completarea, după caz, a unui formular privind starea lor de sănătate, iar chestionarul va fi predat autorităților sanitare, la coborârea din avion.

Călătorii vor fi instruiți cu privire la procedurile de debarcare, astfel încât să evite contactul personal și îmbulzeala.

Dezinfectarea avioanelor se va face obligatoriu după fiecare rotație.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră