Epidemiologul șef suedez recunoaște că a gestionat total greșit epidemia

03 Iun 2020 | scris de A.A.
Epidemiologul șef suedez recunoaște că a gestionat total greșit epidemia

Epidemiologul șef suedez care este responsabil cu abordarea extrem de relaxată a Suediei în gestionarea pandemiei a recunoscut că trebuia să fie impuse măsuri mult mai dure de limitare a mișcării cetățenilor, dar și a adunărilor de oameni pentru a evita numărul foarte mare de decedați înregistrați, precizează The Independent.

Într-un interviu acordat postului local de radio Sveriges Radio, Andre Tegnell a recunoscut că rata de deces este mult prea mare în Suedia. Țara are cea mai mare rată a decesului raportat la numărul de locuitori din toată lumea, de patru ori mai mare ca restul țărilor nordice.

Anders Tegnell, epidemiologul de stat din Suedia, aflat în spatele politicii de a nu impune izolarea cetățenilor, a recunoscut că ar fi trebuit introduse restricții pentru a împiedica răspândirea virusului.

Timp de câteva luni, Tegnell și-a apărat abordarea ca fiind mai sustenabilă, criticând în același timp alte țări pentru măsurile de izolare impuse.

Cu toate acestea, în această dimineață, în timpul unui interviu la Sveriges Radio, persoana care îl intervieva a spus că au murit prea mulți oameni în Suedia, iar Tegnell a fost de acord.

Apoi, Tegnell a adăugat: "Dacă ne-am confrunta din nou cu aceeași boală, având informațiile pe care le deținem astăzi, cred că am lua calea de mijloc între măsurile luate de Suedia și cele luate de celelalte țări".

Suedia are cel mai mare număr de morți pe cap de locuitor din lume. Peste 4.400 de oameni au murit de coronavirus în Suedia, în timp ce țările vecine au înregistrat fiecare sub 600 de morți.

Suedia a raportat marţi încă 65 de decese cauzate de noul coronavirus, la câteva zile după ce nu a înregistrat niciun caz de deces pentru prima dată din luna martie.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră