Franța anunță că a depășit vârful epidemiei de COVID-19

15 Iun 2020 | scris de A.V.
Franța anunță că a depășit vârful epidemiei de COVID-19

"Vârful epidemiei de COVID-19 a fost depăşit" în Franţa, a declarat luni ministrul sănătăţii francez Olivier Veran într-o intervenţie la canalul LCI, subliniind totuşi că lupta împotriva noului coronavirus nu s-a încheiat, transmite France Presse, preluată de agerpres.ro.

"Virusul nu şi-a terminat circulaţia în teritoriu" şi aceasta "nu vrea să însemne că ne vom opri în faţa virusului", a explicat Veran, amintind că o serie de măsuri restrictive rămân în vigoare.

"Continuăm testele şi urmărirea contacţilor (căutarea persoanelor în contact cu cazuri confirmate)" şi trebuie în continuare "să fie evitate concentrări de mai multe persoane în mediu închis", a avertizat el, menţionând că interdicţiile la adunări de peste 10 persoane în spaţiul public şi organizări de mari evenimente (de peste 5.000 de persoane) rămân în vigoare.

În timp ce guvernul a putut să relaxeze restricţii de la începutul ieşirii din izolare, "vom fi capabili să reimpunem măsuri de protecţie dacă va fi necesar", în funcţie de o "serie de indicatori pe care îi urmărim zilnic", a subliniat el.

Nouă decese au fost înregistrate la spital în ultimele 24 de ore în Franţa din cauza COVID-19, adică cifra cea mai mică de la începutul bilanţurilor cotidiene la jumătatea lunii martie. În total, 29.407 de persoane au decedat din cauza COVID-19 în Franţa. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră