Primul spital din lume care le permite pacienților #COVID19 în stare gravă să fie vizitați de familie (VIDEO)

23 Apr 2020 | scris de I.D.
Primul spital din lume care le permite pacienților #COVID19 în stare gravă să fie vizitați de familie (VIDEO)

Nimeni pe lumea asta nu ar trebui să moară în singurătate, fără alinare, părăsit de cei dragi. 

Simcha Ben Yishai avea 64 de ani. Locuia la Ramat Gan, a fost infectat cu noul coronavirus, care în cele din urmă l-a răpus. A murit în prima seară de Pesach, sărbătoarea Paştelui evreiesc, la centrul medical Sourasky (Ichilov) din Tel Aviv, metropola israeliană.

Spre deosebire de ce se petrece cu toate celelalte zeci de mii de victime ale COVID-19 din lume, fiica lui Simcha Ben Yishai, Elisheva Stern, a putut să îl viziteze pe tatăl ei pentru ultima oară, cu câteva ore înainte ca acesta să se stingă din viaţă. Şi asta datorită unei noi politici instituite de spitalul din Tel Aviv, care le permite membrilor familiei unui pacient în stare gravă să îşi ia adio de la acesta. Este o premieră mondială, subliniază cotidianul israelian de limbă engleză Jerusalem Post.

Echipate corespunzător, rudele îi pot vizita, alina sau chiar îşi pot lua rămas-bun de la cei dragi aflaţi pe paturile de la terapie intensivă în acest spital, relatează Ambasada Statului Israel într-o postare pe Twitter.

Un reportaj pe această temă a fost realizat şi prezentat de postul israelian de televiziune Channel 12. Îl puteţi urmări aici:

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră