COVID-19 a pătrus și în Institutul Clinic Fundeni: Doi pacienti şi o asistentă medicală, diagnosticați cu coronavirus

18 Apr 2020 | scris de A.A.
COVID-19 a pătrus și în Institutul Clinic Fundeni: Doi pacienti şi o asistentă medicală, diagnosticați cu coronavirus

Doi pacienti şi o asistentă medicală de la Institutul Clinic Fundeni au fost depistaţi pozitiv cu coronavirus. Pacienţii au fost transferaţi la spitale COVID, iar asistenta, asimptomatică, a fost internată, anunţă Institutul, care precizează că aceste cazuri nu îi pun în pericol activitatea.

”La ICF se testează de COVID orice pacient care necesită internarea. Totodată sunt testaţi toţi angajaţii care lucrează în secţiile cu bolnavi în stare gravă.

Conducerea ICF face toate eforturile  să ţină secţiile cu pacienţi imunodeprimaţi cât se poate de sigure. De aceea, este testat personalul care intră în zonele verzi. Se încearcă astfel, să nu fie dus nici un pacient, indiferent de simptome, în secţiile unde sunt pacienţi internaţi cu boli grave”, explică reprezentanţii unităţii sanitare, potrivit news.ro.

A fost confirmată cu COVID o asistentă. Nu avea simptome.

„Am testat-o fiindcă am început să testăm personalul. Testăm  pacienţii şi personalul. Testarea pacienţilor  si a personalului  ne permite depistarea de timpuriu a  oricărui  posibil focar şi, totodată, identificarea cazurilor asimptomatice pentru continuarea în siguranţă a activităţii uniţăţii medicale. Astfel am identificat o persoană complet asimptomatică şi am izolat-o, respectiv asistenta medicală”, a declarat conf dr Anca Coliţă, manager IC Fundeni.

Asistenta medicală nu a intrat în contact cu niciun pacient. Şi ea şi toţi cei care au intrat în contact cu ea au purtat echipament de protecţie.

Cei doi pacienţi au fost transferaţi în spitalele COVID.

„Orice pacient care necesită internarea în Institutul Clinic Fundeni este izolat, i se face testul COVID şi stă în zona de izolare, singur în salon, până avem rezultatul testului. Dacă este negativ, se duce în zona verde a secţiei, dacă este pozitiv se transferă la spital dedicat COVID. Cei doi pacienţi au fost testaţi. Ei aşteptau rezultatul testului în izolare. Am făcut ancheta pentru fiecare din ei. Tot personalul cu care au intrat în contact a purtat echipament de protecţie. Când am primit testul pozitiv,  i-am transferat”, a adăugat prof dr Alina Tănase director medical ICFundeni.

Din 6 aprilie, ICF face teste pentru COVID., iar în prezent se fac 160 teste pe zi.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră