Primul caz de infectare cu coronavirus în R. Moldova. O femeie, în stare gravă

07 Mar 2020
Primul caz de infectare cu coronavirus în R. Moldova. O femeie, în stare gravă

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova informează despre primul caz confirmat de infectare prin coronavirus de tip nou în Republica Moldova. Este vorba despre o femeie, revenită sâmbătă din Italia, în vârsta de 48 ani. Laboratorul ANSP va efectua o probă suplimentară de reconfirmare, potrivit deschide.md.

Pacienta este internată într-o instituție spitalicească strategică, unde primește tratamentul corespunzător. Aceasta suferă de mai multe boli cronice: diabet zaharat, supraponderare de gradul 2 și hipertensiune.

Persoana a fost preluată de la aeroport, de către serviciul 112, pe un coridor separat, fiind în stare de sănătate gravă, bronhopneumonie bilaterală, cu insuficiență respiratorie acută, febră, tuse, slăbiciune generală, transportată la instituția medicală.

MSMPS solicită tuturor pasagerilor cursei Air Moldova, 9U 480, Bologna-Chișinău, aterizată azi la ora 11.29 să rămână izolați la domiciliu și să informeze imediat medicul de familie pentru a fi examinați și monitorizați.

Mâine, începând cu ora 8.00, va avea loc ședința națională extraordinară de Sănătate Publică, la Guvern, unde vor fi prezentate toate informațiile și măsurile care vor fi întreprinse.

Rămâne însă o întrebare. Dacă persoana respectivă este în stare gravă, cum de a fost acceptată la zbor încă de pe aeroportul din Bologna? Ce controale se fac, într-o țară care înregistrează mii de cazuri de contaminare și care este furnizor deja pentru alte țări, inclusiv România?

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră