CORONAVIRUS: Măsuri speciale luate de Austria la graniţa cu Italia

07 Mar 2020 | scris de A.V.
CORONAVIRUS: Măsuri speciale luate de Austria la graniţa cu Italia

Austria va introduce la frontiera sa cu Italia controale medicale ''punctuale'' începând de luni pentru a evita propagarea pe teritoriul său a coronavirusului, a anunţat vineri cancelarul austriac Sebastian Kurz, informează EFE, preluată de agerpres.ro.

În principiu, măsura va fi în vigoare timp de două săptămâni şi se impune ca răspuns la epidemia de coronavirus din Italia, ţara cea mai afectată din Europa şi unde au murit deja aproape 200 de oameni.

Austria a interzis totodată zborurile directe către Coreea de Sud, Iran şi oraşele italiene Milano şi Bologna, a mai declarat Kurz.

Săptămânile trecute, companiile care operează în Austria şi-au suspendat zborurile directe către zonele cele mai afectate din China, ţara cea mai lovită de COVID-19 cu peste 3.000 de morţi şi 80.000 de persoane infectate.

În plus, în cazul în care cetăţeni chinezi, sud-coreeni sau iranieni vor să intre în Austria, ei vor trebui să prezinte un certificat medical nu mai vechi de patru zile prin care să dovedească faptul că nu au virusul. Şi această măsură va fi în vigoare timp de două săptămâni.

În prezent, există 66 de cazuri confirmate de coronavirus în Austria, fără ca până acum să se fi înregistrat vreun deces. 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră