Potențial vaccin dezvoltat de Marea Britanie și aprobat până la începutul verii

01 Mai 2020 | scris de A.A.
Potențial vaccin dezvoltat de Marea Britanie și aprobat până la începutul verii

Cercetătorii britanici au început testele pe oameni pentru un potențial vaccin împotriva coronavirusului și vor afla eficiența lui până la începutul verii. Conform directorului executiv al companiei farmaceutice.

Pascal Soriot, directorul gigantului farmaceutic AstraZeneca a declarat ziariștilor de la Sky News că vaccinull va fi testat până în iunie, cel târziu iulie și a anunțat că lucrează în colaborare cu Universitatea Oxford.

„Această colaborare reunește expertiza de clasă mondială a Universității din Oxford în domeniul vaccinologiei și capacitățile globale de dezvoltare, producție și distribuție ale AstraZeneca”, a spus compania. „Vrem să fim pregătiți să lansăm și să furnizăm până la 100 de milioane de doze până la sfârșitul anului și apoi să ne extindem de acolo” , a declarat pentru Financial Times Pascal Soriot, directorul executiv al AstraZeneca .

Acordul dintre AstraZeneca şi Oxford University prevede ca vaccinul să fie distribuit în regim non-profit. Practic, costul final al vaccinului va acoperi doar costurile de producţie şi distribuţie.

Potrivit OMS, la ora actuală sunt 89 de vaccinuri în curs de dezvoltare. Specialiștii susțin că va dura între 12 și 18 luni pentru ca un vaccin să fie considerat sigur pentru a fi distribuit și administrat populației.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră