Peste 650 de noi cazuri de coronavirus la abatorul german Tönnies, unde lucrează mulți români

17 Iun 2020 | scris de I.D.
Peste 650 de noi cazuri de coronavirus la abatorul german Tönnies, unde lucrează mulți români

Abatoarele germane sunt locuri "ideale" pentru răpândirea SARS-CoV-2. Mai mult de 650 de angajaţi ai abatorului Tönnies din Renania de Nord-Westfalia, probabil cel mai mare din Germania, la care lucrează și numeroși români, au fost testaţi pozitiv.

Un număr de 657 de muncitori au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus, potrivit autorităților locale din districtul administrativ Gütersloh, citate de agenția germană de presă EPD.

La acest abator lucrează multe persoane din România și alte țări est-europene, adesea prin intermediul unor subcontractori, scrie Deutsche Welle

Autrităţile locale au decis închiderea tuturor şcolilor şi grădiniţelor din regiune până la vacanţa de vară, pentru a frâna răspândirea SARS-CoV-2. Mulţi dintre angajaţii abatorului Tönnies au copii fie la şcoală, fie la grădiniţă.

Marţi, administraţia locală a anunţat că Tönnies intenţionează să scadă producţia pentru a putea fi respectată distanţa de protecţie între muncitori. În plus, urmează a fi luate măsuri suplimentare precum aerisirea spaţiilor de lucru şi folosirea dispozitivelor de sterlizare cu ultraviolete. 

Industria de prelucrare a cărnii din Germania a ajuns în atenţia opiniei publice în situaţii repetate datorită infectărilor numeroase cu coronavirus. Sindicatele şi bisericile atrag de multă vreme deja atenţia asupra condiţiilor adesea inumane de lucru din abatoare şi a chiriilor exagerate pe care angajaţii sunt nevoiţi să le plătească pentru nişte spaţii degradate şi înguste de locuit, unde aceştia stau practic la grămadă. Muncitorii, care provin în principal din România şi Polonia, sunt de regulă angajaţi ai unor subcontractori.

Preotul catolic Peter Kossen a solicitat în interviul acordat DW modificări substanţiale de structură în industria de prelucrare a cărnii. Femeile şi bărbaţii care lucrează în această branşă sunt trataţi “ca şi cum ar fi oameni de categoria a treia”, descrie Kossen situaţia.

În Germania se pot impune noi restricții drastice anticoronavirus, la nivel local, în cazul în care se înregistrează peste 50 de noi infecții la 100.000 de locuitori în decurs de 7 zile. 

UPDATE

Treizeci și opt de români din Magdeburg, Germania, au fost fost confirmați cu coronavirus, transmite Ministerul Afacerilor Externe. Dintre aceştia, 36 au simptome uşoare, unul este internat şi primeşte tratament medical specific, iar o altă persoană a murit la spital, în urma complicaţiilor.

MAE spune că s-a autosesizat, prin ambasada de la Berlin, în urma informațiilor din presa locală, solicitând autorităților locale informații suplimentare. „Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Berlin, s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în mass-media locală referitoare la testarea pozitivă pentru infecţia cu COVID-19 a mai multor cetăţeni români din localitatea Magdeburg, Republica Federală Germania, şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru informaţii suplimentare referitoare la situaţia persoanelor în cauză."

Familia persoanei decedate a fost notificată de autorităţile germane, fiind prezentă și ea pe teritoriul Republicii Federale Germania.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră