Unul dintre românii de la abatorul din Birkenfeld, diagnosticat cu COVID-19, a murit

22 Mai 2020 | scris de A.V.
Unul dintre românii de la abatorul din Birkenfeld, diagnosticat cu COVID-19, a murit

Unul dintre muncitorii români de la abatorul din Birkenfeld (Germania), diagnosticați cu coronavirus, a murit.

Consulatul General al României la Stuttgart a fost notificat de reprezentanții companiei angajatoare, care spun că bărbatul fusese testat negativ la infecția cu SARS-CoV-2 de două ori, la testările făcute pentru întreg personalul companiei, ultima dată în cursul săptămânii precedente.

Familia cetățeanului român a fost înștiințată, iar angajatorul se va ocupa de formalitățile de repatriere a trupului neînsuflețit, suportând cheltuielile, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

La finalul lunii aprilie, Ministerul Afacerilor Externe a confirmat infectarea cu coronavirus a circa 200 de cetățeni români care lucrau într-un abator din Birkenfeld, de lângă orașul Pforzheim din Germania.

Subiectul muncitorilor sezonieri care au plecat din România în plină pandemie este unul care a generat controverse puternice, mai ales după episodul de la Cluj când circa 2.000 de persoane s-au înghesuit în parcarea aeroportului fără nicio măsură de prevenție. Oamenii plecau pentru munci agricole în Germania, precum culesul de sparanghel și de aici și numele comisiei de anchetă.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră