Persoanele cu Covid-19 asimptomatice sau cu simptome ușoare vor rămâne acasă de săptămâna viitoare, fiind supravegheate de medicii de familie

16 Oct 2020
Persoanele cu Covid-19 asimptomatice sau cu simptome ușoare vor rămâne acasă de săptămâna viitoare, fiind supravegheate de medicii de familie

Persoanele cu Covid-19 asimptomatice sau cu simptome ușoare vor rămâne acasă de săptămâna viitoare, sub supravegherea medicilor de familie, urmând să fie internate în spital doar dacă apar simptome mai importante, a precizat joi ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Măsura va fi implementată printr-o ordonanță de urgență aprobată de guvern, într-un moment în care România a depășit timp de două zile la rând pragul de 4.000 de cazuri noi zilnice, iar numărul de pacienți cu forme grave de Covid-19 internați la ATI a ajuns la 721.

“Avem o ordonanță de urgență în pregătire, astfel încât cazurile oligosimptomatice sau asimptomatice să rămână la domiciliu sub supravegherea medicului de familie, urmând ca mijloacele de transport de la DSU să îi ia programat pentru investigații suplimentare paraclinice. În momentul în care apare simptomatologie, ei sunt duși în unitățile spitalicești”, a precizat Nelu Tătaru, citat de Mediafax.

Ministrul a oferit detalii și despre modul în care medicii de familie vor primi beneficii pentru serviciile suplimentare prestate.

“Medicii de familie, prin contracte separate, suplimentare cu casele de asigurări, pot face o monitorizare, o telemedicină sau pot presta servicii medicale pentru anchete epidemiologice sau recoltări”, a mai spus Tătaru.

Declarația vine după ce Colegiul Medicilor a transmis că autoritățile din România nu pot solicita medicilor de familie să facă servicii pentru care nu există posibilitatea de a asigura protecția împotriva contaminării și a solicitat demararea de negocieri dacă se intenționează modificarea pachetului de servicii medicale.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră