Directorul general al Unifarm, Adrian Ionel, a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA

23 Iun 2020 | scris de A.V.
Directorul general al Unifarm, Adrian Ionel, a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA

Directorul general al Unifarm, Adrian Ionel, a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile de procurorii DNA, în dosarul de corupţie în care este urmărit penal, informează RADOR.

Între altele, el este acuzat că a cerut mită 760.000 de euro pentru atribuirea unui contract pentru livrarea de măşti chirurgicale şi combinezoane, în luna martie a acestui an, în timpul pandemiei de COVID-19.

Procurorii au remarcat că cele un milion de măşti livrate şi recepţionate în primă tranşă de compania de stat Unifarm nu erau măşti chirurgicale, ci măşti de protecţie, neconforme cu standardele stipulate în contract.

Practic, erau alte tipuri de echipamente de protecţie decât cele convenite.

Între timp, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a solicitat intrunirea de urgenţă a Consiliului de Administraţie al Unifarm pentru a discuta cazul directorului general al companiei, Adrian Ionel.

UPDATE

Reacție la varful ministerului Sănătății după punerea dub acuzare a șefului UNIFARM. Ministrul Nelu Tătaru a spus că va cere demiterea lui Adrian Ionel, acuzat că ar fi luat mită, dacă Consiliul de Administrație al companiei nu va veni cu o soluție de înlocuire a acestuia din funcție, anunță Digi24.

„Am solicitat Consiliului de Administrație al UNIFARM să se întrunească de urgență și să se ia o decizie în ce privește calitatea de director general a lui Adrian Ionel. Aștept această reacție a Consiliului de Administrație și voi semna și ordinele”, a spus Nelu Tătaru.

„Noi am avut în ultima lună Corp de control la Unifarm, la fel cum a fost şi de la Ministerul de Finanţe în urma unor sesizări, dar organul care conduce este Consiliul de Administraţie. Noi am făcut solicitarea de întrunire a acestui CA. În măsura în care nu se ia o decizie, voi solicita demiterea atât din funcţia de director general, cât şi din Consiliul de Administraţie a domnului Adrian Ionel”, a adăugat ministrul.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră