Medicul Adrian Streinu Cercel, despre spirtul medicinal şi efectele sale contra noului coronavirus: "Nu este bun!"

12 Mar 2020
Medicul Adrian Streinu Cercel, despre spirtul medicinal şi efectele sale contra noului coronavirus: "Nu este bun!"

Medicul Adrian Streinu-Cercel a declarat miercuri seară, la Antena 3, referindu-se la cei mai eficienţi dezinfectanţi pentru protejarea de coronavirus, că spirtul medicinal nu este bun, nu foloseşte la nimic, precizând că trebuie utilizate substanţe biocide.

”Alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseşte la nimic. Spirtul medicinal nu e bun. Substanţele care sunt pe bază de alcool, dar sunt speciale, care să fie biocide. Spirtul nu este biocid. Sunt bune şi substanţele pe bază de clor, dar nu clorhexidina pentru că s-a demostrat că nu este activă pe coronavirus”, a explicat medicul.

El a precizat, referitor la clorhexidină, că este lucru cert în documentele oficiale ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, scrie News.ro.

”Cele din bucătărie care au clor sunt foarte bune, numai că alea şi ard. Atunci, trebuie avută foarte mare grijă, pentru că structura pielii mâinii este foarte importantă pentru viaţa de zi cu zi”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Un număr de 47 de cazuri de coronavirus au fost confirmate până acum în România. Miercuri au fost înregistrate cele mai multe cazuri, 18.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră