Ivermectina reduce cu 50% rata deceselor provocate de Covid-19, în cazul pacienților cu forme grave

22 Ian 2021
Ivermectina reduce cu 50% rata deceselor provocate de Covid-19, în cazul pacienților cu forme grave

Un studiu realizat în Florida, SUA, arată că Ivermectina reduce mortalitatea cu 50% în cazul pacienților cu forme grave de Covid-19. Rezultatul a rămas același si după o analiză multivariată, care a eliminat factorii de confuzie. În cazul pacienților a căror plămâni au fost puternici afectați, mortalitatea a scăzut de la 80,7% la 38,8%, o scădere mai mare de 50%, relatează smartradio.ro.

280 de pacienți au fost analizați în cadrul cercetărilor. 173 au fost tratați cu Ivermectină, 107 cu tratamentul clasic. Majoritatea pacienților din ambele grupuri au primit hidroxiclorochină sau azitromicină. Analizele arată o mortalitate mult mai mică în rândul celor care au primit Ivermectină.

Medicamentul este astfel asociat cu rate mici ale mortalității, în special în cazul pacienților cu grave probleme pulmonare.

De altfel, dacă luăm în considerare totalitatea pacienților tratați cu Ivermectină, indiferent de agresivitatea formei pe care o dezvoltă, mortalitatea scade cu 80%.

De curând, Institutul Național de Sănătate din Statele Unite (NIH) a renunțat la recomandările anterioare, care erau împotriva administrării Ivermectinei ca medicament contra-Covid. Agenția dă mână liberă medicilor să prescrie medicamentul acolo unde este nevoie.

Mai multe informații despre Ivermectină găsești AICI.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră