Dispozitivele Apple împreună cu câteva aplicații digitale pot diagnostica demența

17 Aug 2019 | scris de A.V.
Dispozitivele Apple împreună cu câteva aplicații digitale pot diagnostica demența

Grupul farmaceutic american Eli Lilly a anunțat rezultatele unui studiu care artă că dispozitivele Apple, inclusiv iPhone, folosite împreună cu aplicațiile digitale ar putea diferenția persoanele cu demență ușoară și boala Alzheimer de cele fără simptome.

Studiul, efectuat asupra a 113 participanți cu vârsta de peste 60 de ani, a fost realizat de Apple împreună cu Eli Lilly și Evidation Health, relatează agenția de presă Reuters.

Dispozitivele Apple au fost utilizate pe parcursul studiului împreună cu dispozitivul de monitorizare a somnului Beddit și cu alte aplicații digitale.

Cercetătorii au analizat datele de utilizare a dispozitivului și istoricul aplicațiilor participanților la studiu pe parcursul a 12 săptămâni.

Persoanele cu simptome de demnța ușoară sau Alzheimer aveau tendința de a scrie mai lent decât voluntarii sănătoși și au primit mai puține mesaje text în total.

Participanții au fost, de asemenea, rugați să răspundă zilnic la una, două întrebari pe zi, precum și să efectueze cât mai rapid, pe o aplicație, câteva activități simple la fiecare două săptămâni, cum ar fi mișcarea unei forme către alta și atingerea unui cerc.

Studiul a urmărit, de asemenea, diferențierea persoanelor cu deficiență cognitivă ușoară, stadiul predemențial al bolii Alzheimer.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră