Campania națională de vaccinare anti-COVID va fi reluată pe 4 ianuarie

02 Ian 2021
Campania națională de vaccinare anti-COVID va fi reluată pe 4 ianuarie

Campania națională de vaccinare anti-COVID va fi reluată luni, 4 ianuarie, când va continua imunizarea cadrelor medicale care lucrează direct cu pacienții infectați cu noul coronavirus. În cele cinci zile de la începerea campaniei, au fost vaccinate peste 10.000 de persoane.

Au fost raportate 26 de reacții adverse comune și minore, dintre care patru reacții locale cu durere la locul injectării și 22 de reacții generale.

Acestea din urmă s-au manifestat prin febră, dureri de cap, astenie și urticarie.

Bianca Voinescu este medic infecționist la Spitalul „Victor Babeș” din capitală. Ea a fost vaccinată în prima zi a campaniei, pe 27 decembrie, iar reporterul Radio România Actualităţi, Ciprian Sasu, a întrebat-o cum se simte la aproape o săptămână din acel moment. ”Nu simt nicio modificare care să sugereze că aș fi bolnavă sau că aș avea un simptom specific unei infecții virale. Am avut o singură manifestare după administrarea vaccinului, o durere locală la locul injectării, lucru care s-a întâmplat şi la celelalte vaccinuri pe care le-am făcut, inclusiv vaccinul antigripal, reacție locală care a mai fost surprinsă și la colegii mei, nu la toți, dar la unii dintre ei”, a declarat Bianca Voinescu.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră