A picat aplicația de videoconferință Zoom

17 Mai 2020 | scris de I.D.
A picat aplicația de videoconferință Zoom

În vreme ce tot mai multe persoane sunt nevoite să lucreze de la distanță, din cauza restricțiilor impuse de răspândirea COVID-19, aplicația de videoconferințe Zoom câștigă tot mai multă popularitate. Duminică, însă, mai mulți utilizatori din țări diferite au semnalat probleme cu aplicația, atât audio, cât și video, informează The Independent.

Potrivit raportărilor site-ului de specialitate Down Detector, utilizatorii din Marea Britanie, Europa și părți din Statele Unite sunt afectați de pana aplicației.

În legătură cu Zoom au existat numeroase avertizări în ultima vreme, deoarece ar prezenta o serie de vulnerabilități și funcții ascunse.

Conform politicilor de confidențialitate, Zoom colectează informații despre utilizatori, informații personale precum nume, adresă, adresă de mail, număr de telefon, titulatura job-ului, angajatorul.

Chiar dacă nu îți creezi un cont Zoom și te conectezi cu un alt serviciu, aplicația tot va colecta informații precum tipul de dispozitiv utilizat și adresa IP.

Specialiști în securitate au identificat, recent, faptul că Zoom a distribuit într-o modalitate incorectă informații către Facebook. Concret, aplicația Zoom de pe iOS utiliza un kit de dezvoltare (SDK) folosit pentru autentificare prin intermediul contului de Facebook, care s-a dovedit că raporta informații către rețeaua socială, chiar dacă utilizatorul nu se autentifica prin contul de Facebook. Între timp, acest SDK a fost exclus din aplicație, dar utilizatorii care nu au actualizările la zi încă mai pot fi afectați.

Alte stiri din It

Ultima oră