Polonia redeschide cafenelele şi restaurantele, în pofida unei creşteri a numărului de cazuri de contaminare

14 Mai 2020 | scris de A.V.
Polonia redeschide cafenelele şi restaurantele, în pofida unei creşteri a numărului de cazuri de contaminare

Polonia redeschide saloanele de înfrumuseţare, cafenelele, restaurantele precum şi unităţi de învăţământ, a anunţat miercuri premierul Mateusz Morawiecki, anunţând noi măsuri de relaxare, în pofida unei creşteri uşoare a numărului de cazuri de contaminare, relatează AFP, citată de Agerpres.

Şeful guvernului a subliniat totuşi că purtarea măştii de protecţie şi distanţarea socială vor rămâne obligatorii după 18 mai, data intrării în vigoare a noilor dispoziţii.

Această ţară din UE, cu 38 de milioane de locuitori şi unde testele pentru coronavirus rămân limitate, a înregistrat o creştere a numărului de cazuri de COVID -19 în această săptămână după ridicarea unei serii de măsuri restrictive în urmă cu 10 zile.

Numărul de noi persoane infectate în ultimele 24 de ore a atins un nivel maxim marţi, cu 595 de cazuri confirmate, conform statisticilor oficiale ale Ministerului Sănătăţii.

Polonia a autorizat săptămâna trecută redeschiderea hotelurilor, a centrelor comerciale şi a creşelor, însă alegerile prezidenţiale din 10 mai au fost amânate în ultimul moment, când pregătirile pentru un scrutin inedit prin corespondenţă s-au transformat într-un haos legal şi tehnic, notează AFP.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră