Nu va mai fi prelungită starea de urgenţă. Măştile de protecţie vor fi obligatorii în spaţiile publice închise şi în transportul în comun

22 Apr 2020 | scris de Andreea Vasilescu
Nu va mai fi prelungită starea de urgenţă. Măştile de protecţie vor fi obligatorii în spaţiile publice închise şi în transportul în comun

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni, că după 15 mai românii vor putea ieși din case fără declarații pe proprie răspundere sau adeverințe de la angajator, dar a precizat că vor fi obligatorii măștile de protecție în toate spațiile publice închise și în transortul în comun.

Starea de urgență nu va fi prelungită după 15 mai, când se vor relaxa o parte din restricțiile impuse de autorități pentru stoparea propagării pandemiei de coronavirus, începând cu restricțiile privind deplasările individuale, a anunțat miercuri președintele Klaus Iohannis, care a apărut cu o mască de protecție la începutul declarației de presă susținute la Palatul Cotroceni.

„Dragii mei, așa vom arăta în spațiile publice după 15 mai”, a spus șeful statului, care a anunțat obligativitatea purtatului măștii de protecție în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun.

Din 15 mai, se renunță la declarațiile pe proprie răspundere în ceea ce privește deplasările individuale, dar o serie de interdicții vor rămâne în vigoare, cum ar fi cele privind adunările publice.

Președintele a anunțat de asemenea un plan de relaxare a condițiilor de carantină „pas cu pas”, spre „noua normalitate”, în condițiile în care specialiștii spun că „virusul nu va dispărea” și „va trebui să găsim o modalitate de trai” cu noul coronavirus.

Declarația vine după o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu premierul Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, care a început la ora 12:00, tot la Cotroceni.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră