Austriecii au ieșit la restaurant, pentru prima dată după 2 luni

16 Mai 2020 | scris de A.V.
Austriecii au ieșit la restaurant, pentru prima dată după 2 luni

Austriecii se bucură în acest weekend de mai toate activitățile pe care le făceau înainte de pandemie. Pot lua masa în oraș, ori sta cu prietenii la o terasă, sau chiar să viziteze un muzeu. Toate aceste activități au fost redeschise publicului, cu unele măsuri de siguranță, relatează stiri.tvr.ro.

În ciuda ploii și a frigului, austriecii au ieșit din casă pentru prima masă la restaurant din ultimele 2 luni. Toate localurile, inclusiv baruri și cafenele, primesc din nou clienți dar cu unele reguli: la intrare, clienții trebuie să poarte masca, pe care o dau jos odată ce se așează și nu au voie mai mult de 4 adulți la aceeași masă.

După două luni de închidere, relaxarea a fost o adevărată sărbătoare pentru patroni.

Și nu doar gastronomia s-a redeschis austriecilor dar și cultura. Mai multe muzee din Viena sunt primele instituții care au din nou vizitatori.

Relaxarea va continua treptat: la sfârșitul acestei luni se vor permite spectacole, inclusiv în interior, cu cel mult 100 de spectatori, iar până la 1 iulie se redeschid și cinematografele.

Iar cui i-a fost dor de animale, și grădina zoologică din capitala Austriei are din acest weekend vizitatori. Deocamdată sunt accesibile doar zonele aflate la exterior.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră