Austriecii au ieșit la restaurant, pentru prima dată după 2 luni

16 Mai 2020 | scris de A.V.
Austriecii au ieșit la restaurant, pentru prima dată după 2 luni

Austriecii se bucură în acest weekend de mai toate activitățile pe care le făceau înainte de pandemie. Pot lua masa în oraș, ori sta cu prietenii la o terasă, sau chiar să viziteze un muzeu. Toate aceste activități au fost redeschise publicului, cu unele măsuri de siguranță, relatează stiri.tvr.ro.

În ciuda ploii și a frigului, austriecii au ieșit din casă pentru prima masă la restaurant din ultimele 2 luni. Toate localurile, inclusiv baruri și cafenele, primesc din nou clienți dar cu unele reguli: la intrare, clienții trebuie să poarte masca, pe care o dau jos odată ce se așează și nu au voie mai mult de 4 adulți la aceeași masă.

După două luni de închidere, relaxarea a fost o adevărată sărbătoare pentru patroni.

Și nu doar gastronomia s-a redeschis austriecilor dar și cultura. Mai multe muzee din Viena sunt primele instituții care au din nou vizitatori.

Relaxarea va continua treptat: la sfârșitul acestei luni se vor permite spectacole, inclusiv în interior, cu cel mult 100 de spectatori, iar până la 1 iulie se redeschid și cinematografele.

Iar cui i-a fost dor de animale, și grădina zoologică din capitala Austriei are din acest weekend vizitatori. Deocamdată sunt accesibile doar zonele aflate la exterior.

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră