Germania se pregătește să relanseze turismul

05 Mai 2020 | scris de A.A.
Germania se pregătește să relanseze turismul

Statul din sudul Germaniei, Bavaria, va redeschide parțial turismul din zonă la sfârșitul acestei luni, a declarat Markus Soeder, premierul bavares ce intenționează să permită ca marile magazine, terasele, restaurantele și hotelurile să-și reînceapă activitatea în ciudat restricțiilor ce se mențin pe teritoriul țării, transmite Reuters.

Acest anunț vine în zilele în care toate landurile Germaniei încearcă să repornească economie și să relaxeze restricțiile impuse din martie.

Măsurile de izolare a populație pentru a limita efectele pandemiei și scăderea ratei de răspândire a virusului a determinat o creștere a presiunii venite din rândul populației și a reprezentanților mediului de afaceri pentru a determina autoritățile să relaxeze cât mai repede restricțiile, chiar dacă cancelarul german, Angela Merkel avertizează că există posibilitatea de a imune noi restricții în zonele în care va crește numărul de infectări.

Mai mulți primari din regiunile de frontiera a statului Baden din sud-vestul Germaniei insistă ca autoritățile centrale să redeschidă cât mai repede granițele cu Franța și Elveția.

Guvernul federal a extins perioada de închidere a frontierelor și a extins controalele la granițele cu Franța, Elveția, Austria, Luxemburg și Danemarca până pe 15 mai.

Cel mai mare grup industrial german, BDI, a declarat jurnaliștilor Bild că prelungirea măsurile restrictive va pune în pericol capacitatea manufacturieră a Germaniei.

Soeder a fost primul primar care a impus măsuri drastice de izolare și carantinare a populației și este primul care vine cu reguli clare de redeschidere a economiei.

Se va trece de la politica de limitare a posibilității de circulație a locuitorilor din Bavaria, la o politică de limitare a contactelor fizice și vor permite oamenilor să-și viziteze rudele din grupele de risc din căminele de bătrâni.

Din 18 mai se vor deschide terasele în aer liber, iar peste o săptămână se va permite realuarea activității în restaurante păstrând toate măsurile de distanțare fizică, iar ora de închidere va fi stabilită de autorități la ora 22.00.

”Vom redeschide hotelurile și toată activitatea turistică din ultimul weekend al lunii mai, dar fără a permite accesul la sauna, săli de wellness și piscine publice”, a adăugat primarul.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră