Coronavirus în Germania: rata infectării ar fi de 10 ori mai mare decât cifrele oficiale

05 Mai 2020 | scris de A.A.
Coronavirus în Germania: rata infectării ar fi de 10 ori mai mare decât cifrele oficiale

Rata infectării în Germania ar putea fi de 10 ori mai mare decât cifrele oficiale, au precizat cercetătorii Universității Bonn, scrie The Guardian.

În urma unui studiu efectuat în orașul Gangelt din regiunea Heinsberg care a fost un focar de infecții din Germania, au demonstrat pericolul purtătorilor asimptomatici. A fost realizat un eșantion de 919 persoane și s-a putut demonstra că aproximativ 15% din populația orașului a fost infectată, iar rata de mortalitate a fost de 0,37%.

Extrapolând aceste cifre la nivelul întregii țări, au declarat că aproximativ 1,8 milioane de germani au contractat virusul, comparativ cu cele 160.000 cazuri pozitive declarate de autorități.

1 din 5 persoane infectate nu prezintă simptome, astfel, singura posibilitate de a preveni noi îmbolnăviri se poate realiza respectând distanțarea fizică și măsurile de igienă.

Martin Exner, directorul universității a anunțat că absolut orice persoană pe care o întâlnim poate fi un purtător de virus. ”Trebuie să fim perfect conștienți de acest pericol și să luăm toate măsurile de prevenție.”

Marea majoritate a statelor din Europa au început relaxarea restricțiilor de la începutul săptămânii acesteia, chiar și cele mai grav afectate de pandemie, doar 4 țări europene nu prezintă dovezi clare că se află pe partea descendentă a infectărilor, printre care și România.

A doua cea mai afectată țară din lume după SUA, Italia a permis reîntoarcerea la muncă a peste 4 milioane de cetățeni din domeniul construcțiilor și din fabrici. După 9 săptămâni de carantinare a populației, Italia a permis ca oamenii să iasă la plimbare, să-și vizite rudele, să se plimbe prin parcuri și chiar să comande mâncare de la restaurante.

Italia a fost prima țară democratică ce a luat măsuri atât de drastice care, se pare, au afectat extrem de mult psihicul cetățenilor, peste 62% au nevoie de sprijin psihologic pentru a depăși traumele din această perioadă.

Spania a trecut și ea la relaxarea restricțiilor după 48 de zile de carantinare totală, spaniolii având dreptul de a efectua exerciții fizice în exteriorul caselor, dar purtarea măștilor a devenit obligatorie. Au fost deschise magazine mici, saloane de înfrumusețare, iar restaurantele au putut livra produse.

Măsurile similare, dar treptate au fost luate și de autoritățile din Grecia, Portugalia, Slovenia, Polonia și Ungaria.

Germania a redeschis muzee, biserici, locuri de joacă și grădini zoologice.

Andrea Ammon, directorul Centrului European de Prevenție și Control al Bolilor a declarat că în statele membre UE a fost depășit vârful transmiterii infecției în masă. Din cele 31 de state membre, doar Bulgaria raportează un număr din ce în ce mai mare de îmbolnăviri, iar Polonia, România, Suedia și Britania nu au prezentat schimbări drastice ale situației în ultimele 14 zile.

Alte stiri din Externe

Ultima oră