Celebrul virolog german Christian Drosten, amenințat cu moartea, pentru că unii îl consideră ”groparul economiei germane” (VIDEO)

29 Apr 2020 | scris de A.V.
Celebrul virolog german Christian Drosten, amenințat cu moartea, pentru că unii îl consideră ”groparul economiei germane” (VIDEO)

Renumitul virolog german, Christian Drosten, spune că, din cauza relaxărilor restricțiilor, s-ar putea ca rata infectărilor cu noul coronavirus să crească până la un nivel ”insuportabil”.

Drosten a primit chiar și amenințări cu moartea, pentru că unii consideră că expertul ar fi ”groparul economiei germane”.

Criza determinată de coronavirus va duce la o schimbare de epocă. O spun și politicienii, o spun și experții. Unul dintre aceștia este renumitul virolog german Christian Drosten de la clinica Charite din Berlin. Doctorul Drosten a jucat un rol central încă de la începutul pandemiei și a recomandat din timp restricții severe. 

Într-un interviu cu cotidianul britanic The Guardian, Christian Drosten spune că ia în serios amenințările și le trimite mai departe poliției, dar că îl impresionează și mai mult mesajele primite de la familii îngrijorate, care se tem de ziua de mâine.  

Doctorul Drosten consideră că măsurile severe au fost necesare pentru a reduce rata de reproducere a noului coronavirus sub 1, ceea ce s-a și reușit în Germania. Orice relaxare pripită poate duce însă din nou la o creștere a acestei cifre. 

Deutsche Welle explică ce înseamnă, de fapt, rata de reproducere și cum poate fi limitată.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră