Amenzi de până la 10.000 euro în cazul nepurtării măștilor de protecție

28 Apr 2020 | scris de A.A.
Amenzi de până la 10.000 euro în cazul nepurtării măștilor de protecție

Germania a impus purtarea măștilor de protecție în zone aglomerate, în mijloacele de transport public și în magazine. Cu această măsură au fost legiferate și o serie de amenzi dacă ne încalcă această obligativitate, precizează The Guardian.

Obligativitatea purtării unei măști a fost introdusă în 15 din cele 16 landuri încă de luni dimineața. Ultimul stat, Schleswig-Holstein, va impune purtarea măștilor începând de miercuri.

Amenzile date cetățenilor ce vor ieși pe stradă fără mască oscilează între 25 și 10.000 euro în funcție de politica proprie adoptată de fiecare land în parte. Notă discordantă fac Berlin și Bradenburg unde oficialii au hotărât să se bazeze pe simțul civic al nemților notând că aceste măsuri doar demonstrează respectul reciproc pe care și-l poartă locuitorii. Alte state au declarat că vor permite câteva zile de acomodare până vor începe impunerea amenzilor.

Cele mai mari amenzi vor fi date firmelor ce au ca obiect de activitatea comercializarea de produse în cazul în care angajații nu vor respecta această măsură, iar dacă se observă o nouă abatere, amenzilor vor crește proporțional.

Autoritățile au precizat că nu este obligatoriu purtarea măștii chirurgicale, putând fi folosite eșarfe sau alte obiecte vestimentare care acoperă fața. Creșterea cererii a dus ca marea majoritate a croitoriilor să se reprofileze și să înceapă producția în masă.

Landurile Saxony și Mecklenburg-Vorpommern vor oferi gratuit măști locuitorilor.

Experții din domeniul sănătății au precizat că măștile non-chirurgicale nu au efectul scontat, nu vor putea preveni răspândirea virusului, chiar ar putea fi dăunător dacă acestea nu sunt purtate corect.

Președintele Asociației Medicilor a declarat că Germania se confruntă cu problema achiziționării sau producției cantităților necesare de măști FFP2 cele care sunt recomandate în această pandemie. Situația a fost transmisă autorităților încă de acum 3 luni. Acesta a adăugat că este destul de complicat să porți o mască corect, iar dacă anumite proceduri nu sunt respectate, oamenii chiar se pot contamina.

Autoritățile susțin că murtarea măștilor va determina cetățenii să fie mult mai conștienți de pericolul răspândirii virusului și vor reuși să mențină distanța fizică impusă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră