Arafat a anunțat o posibilă vacanță în mijlocul verii

02 Mai 2020 | scris de A.A.
Arafat a anunțat o posibilă vacanță în mijlocul verii

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat sâmbătă în cadrul unui interviu acordat Digi 24, întrebat fiind ce le-ar recomanda românilor care se gândesc la vacanță, că situația este încă neclară, ne cere să cumpănim bine ce alegeri facem, dar speră ca măcar ”într-o perioadă” a verii să putem avea vacanță respectând însă restrcițiile care se vor impune atunci.

Arafat le recomanda românilor, în cazul în care restricțiile s-ar relaxa, să opteze pentru o vacanță în țară fiindcă ar fi mai sigur și ar susține astfel economia care a fost grav afectată.

Legat de o posibilă relaxare într-un viitor apropriat ținând cont de o ușoare scădere a numărului de nou infectată, acesta a declarat: ”Dacă avem scădere susținută înseamnă că putem să ne gândim la relaxare graduală. Asta înseamnă că luăm unele măsuri care sunt cele mai puțin riscante, așteptăm, vedem impactul lor, mai luăm alte măsuri, așteptăm, vedem impactul lor  Vedem ce se întâmplă în țările din jurul nostru. La acest moment, cifra de 165 este o cifră optimistă (n.r. cazuri confirmate sâmbătă pe teritoriul României), dar trebuie să vedem ce se întâmplă în zilele următore. Asta nu înseamnă că nu sunt mai multe cazuri care sunt pozitive asimptomatice în comunitate. Pentru asta insistăm ca oamenii să poarte mască, să respecte toate regulile pentru că printre noi pot exista oameni care nici ei nu știu că sunt pozitivi, nici noi nu știm că sunt pozitivi. De aici este riscul răspândirii, nu de la cele 165 de persoane depistate. Sunt mai multe cazuri în comunitate care sunt pozitive, dar nu prezintă simptome". 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră