Angajații McDonald's au dat în judecată compania pentru că nu asigură măsurile de prevenție împotriva coronavirusului

20 Mai 2020 | scris de A.A.
Angajații McDonald's au dat în judecată compania pentru că nu asigură măsurile de prevenție împotriva coronavirusului

Un grup de angajați ai celebrului lanț de fast-food McDonald's au dat în judecată compania sub acuzația că nu a respectat măsurile transmise de guvern pentru a-i proteja împotriva răspândirii coronavirusului. Acest proces a fost intentat-la o curte de justiție din Chicago, anunță Reuters.

Petiționarii au acuzat compania că nu a pus la dispoziție cantități suficiente de măști de protecție, mănuși și geluri dezinfectate pentru a asigura desfășurarea activității în condiții de maximă protecție. De asemenea se precizează că McDonald's nu a atenționat lucrătorii atunci când a fost testat pozitiv un angajat de-al său.

Muncitorii au solicitat judecătorului să interzică conducerii McDonald's să ceară angajaților refolosirea măștilor de protecție. Ordinul judecătoresc de asemenea ar obliga clienții să poarte măști și ar stabili un lanț obligatoriu de comunicare pentru a afla în cel mai scurt timp dacă vreun angajat este confirmat pozitiv.

Reprezentanții McDonald's au declarat celor de la The Hill că resping acuzațiile angajaților. ”Echipele noastre și managerii restaurantelor reprezintă sufletul afacerii noastre, iar sănătatea și siguranța lor reprezintă prioritatea maximă atunci când stabilim orice măsură ce se va implementa în companie”.

Acest proces apare în plină criză a restaurantelor, depozitelor, fabricilor, tuturor afacerilor cu un număr mare de angajați care trebuie să reînceapă activitatea, dar trebuie să impună măsuri stricte de distanțare și igienă pentru a împiedica declanșarea unor focare de coronavirus.

În California, trei angajați McDonald's  au dat în judecată compania reclamând lipsa acțiunilor clare de protejare a staff-ului restaurantelor.

Oficialii McDonald's au anunțat că angajații au obligaţia de a purta măști și mănuși, iar de la redeschiderea restaurantelor au fost furnizate peste 100 de milioane de măști către angajați și au fost impuse peste 50 de reguli stricte de desfășurare a activității.

Alte stiri din Externe

Ultima oră