Timișoara: al doilea oraș unde masca și mănușile de protecție devin obligatorii

21 Apr 2020 | scris de A.A.
Timișoara: al doilea oraș unde masca și mănușile de protecție devin obligatorii

Primarul Nicolae Robu a anunţat, marţi seara, că începând de miercuri, pe raza municipiului Timişoara va fi obligatorie purtarea de măşti şi mănuşi în mijloacele de transport în comun şi în incinte închise ale unităţilor publice şi private care desfăşoară activităţi cu publicul.

"Comitetul local pentru situaţii de urgenţă al municipiului Timişoara, în deliberare, a hotărât, marţi, că începând de miercuri, pe teritoriul municipiului Timişoara se instituie obligativitatea de a purta mască şi mănuşi pe mijloacele de transport public şi în spaţiile închise ale structurilor publice şi private în care se desfăşoară relaţii cu publicul", a scris Robu, într-o postare pe pagina de facebook.

Într-o informație ulterioară, autoritățile au menționat că în prima zi de aplicare a acestei noi măsuri nu se pot aplica amenzi în urma nerespectării noilor reguli, ci reprezentanții Poliției va atrage atenția acestor obligații pentru a permite tuturor locuitorilor să-și procure materialele de protecție necesare.

Potrivit ultimei raportări de marţi a Grupului de Comunicare Strategică, în judeţul Timiş sunt confirmate 389 de cazuri de infecţie cu COVID-19.

Conform Prefecturii Timiş, în judeţ sunt, în prezent, 532 de persoane aflate în izolare la domiciliu şi 280 de persoane carantinate, precizează Agerpres.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră