Qatar Airways: Însoțitorii de zbor vor purta combinezoane pe durata cursei

20 Mai 2020 | scris de A.A.
Qatar Airways: Însoțitorii de zbor vor purta combinezoane pe durata cursei

Uniformele echipajului de bord au evoluat de-a lungul timpului, stilul acestora a fost modificat de industria de fashion, iar acum au ajuns să fie inspirate de pandemia de coronavirus, transmite CNN.

Cu toate evenimentele din ultima vreme, puțini designeri și-ar fi putut imagina aceste noi transformări.

Qatar Airways este una dintre liniile aeriene care vor introduce noile modele de uniforme pentru stewardese, care includ costumele de protecție.

Toți însoțitorii de zbor ai companiei aeriene vor purta costume PPE (Personal Protective Equipment) peste uniforme pe durata zborurilor, alături de ochelari, mănuși de unică folosință și mască de protecție. 

Pasagerii vor fi nevoiți să-și acopera fața sau să poarte măști pe zborurile Qatar, începând cu data de 25 mai, iar compania le recomandă pasagerilor să-și aducă propriile măști pentru a se asigura că sunt cele potrivite pentru fizionomia lor.

Potrivit companiei, personalul Qatar a purtat măști și mănuși și în ultimele săptămâni. Cu toate acestea, măsurile "suplimentare" au fost introduse temporar, pentru un plus de protecție.

Totodată, avioanele Qatar vor fi prevăzute cu dozatoare de dezinfectant de mâini.

”În cadrul Companiei Qatar Airways am introdus aceste măsuri suplimentare pentru a suplini măsurile de prevenție din timpul zborului și pentru a asigura călătorii, dar și echipajul de zbor că sănătatea lor este cel mai important aspect pe care îl vom proteja pe perioada pandemiei de coronavirus”, a declarat directorul executiv al companiei.

”Menținem cele mai înalte standarde legate de igienă, ceea ce face posibilă reluarea zborurilor în această perioadă dificilă cu păstrarea tuturor măsurilor de prevenție pentru a împiedica răspândirea coronavirusului”.

Anunțul Qatar vine la câteva săptămâni după ce liniile Philippines Airlines și AirAsia au lansat noile uniforme care încorporează costume de protecție.

În cazul Philippines Airlines, uniformele au fost create de designetul Edwin Tan, care a folosit ca inspirație halatele cadrelor medicale. Uniformele Air Asia au fost create de Puey Quinones, care a descris uniformele de protecție drept "noul normal".

Qatar este una dintre companiile care a inclus în noile reguli obligativitatea de a purta o mască de protecție pe întreaga durată a zborurilor, permițând angajaților săi să împiedice accesul în avion al oricărui turist care încalcă această măsură.

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră