Veste buna la inceput de an. Scade pretul apei potabile din Bucuresti

16 Dec 2015 | scris de Gheorghe Voicu
Veste buna la inceput de an. Scade pretul apei potabile din Bucuresti

"Este pentru prima data, dupa multi ani, cand pretul apei potabile si a canalizarii platit de bucuresteni scade semnificativ. Primaria Capitalei, prin directiile de specialitate, monitorizeaza atent modul de gestionare a serviciilor de apa in Bucuresti, pentru ca locuitorii Capitalei, agentii economici sa beneficieze de servicii de calitate si sa plateasca pretul corect", a declarat primarul general Razvan Sava.

Tariful apei potabile si a serviciilor de canalizare in Bucuresti sunt stabilite in functie de costurile de operare si investitiile realizate de concesionarul serviciului, compania Apa Nova.

O echipa de experti internationali a realizat, conform contractului de concesiune a serviciilor de apa, un audit al costurilor de operare ale Apa Nova. In raportul final al expertilor este precizat ca tariful practicat de Apa Nova pentru serviciile de apa potabila si canalizare este mai mare cu 5,56% fata de costurile de operare, motiv pentru care se impune o reducere a pretului cu procentul rezultat din audit, se mai arata in comunicatul citat.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră