Oana Pellea cere ca bustul ruginit al tatălui său, postat lângă o parcare din Craiova, să fie aruncat

24 Feb 2020 | scris de Andreea Vasilescu
Oana Pellea cere ca bustul ruginit al tatălui său, postat lângă o parcare din Craiova, să fie aruncat

Lângă o parcare, primăria Craiovei a amplasat  busturile, în stare jalnică, ale unor personalități. Descoperind acolo lucrarea ruginită, prinsă în șuruburi de zidărie, peticită, care-l înfățișează  pe tatăl său, actrița Oana Pellea, în calitate de unic moștenitor al lui Amza Pellea a protestat vehement.

Ea cere demolarea imediată a bustului deteriorat și un loc onorabil pentru lucrarea în bronz a tatălui său, pe care se angajează s-o plătească din banii ei. Iată ce scrie actrița pe Facebook:

„Cititi, vă rog! Aşa cinsteşte Primăria Craiova personalităţile Olteniei. Printre aceste busturi ruginite se afla şi bustul AMZA PELLEA. Mai marii Craiovei nu au găsit alt fel de a cinsti memoria lui decât printr-un bust de “bronz” ruginit. Am fost la inaugurare. Atunci am primit , in numele tatălui meu, diploma de FIU AL CRAIOVEI. Mi-am dat acordul pentru acest bust. Mi s-a spus că este din bronz… Oricum…diploma, bustul şi o plăcuţa memorială este tot ce a făcut Craiova pentru memoria tatălui meu. Bustul a fost in fata Teatrului Naţional Craiova. De acolo l-au mutat…la “bronz vechi” aruncat( depozitat) undeva…acum a reapărut intr-o stare jalnică. N-am intrat niciodată in Primăria Craiovei. Nu am cerut Primăriei Craiova niciodată nimic. Dar…acum, in calitate de unica moştenitoare, mă văd nevoită să apăr imaginea şi memoria tatălui meu. Deci: Din acest moment Primăria NU mai are aprobarea mea de a expune acest monument. Folosirea fără acordul meu constituie ilegalitate. “”Amza Pellea” este marca înregistrată OSIM.  Deci: “Mulţumesc”….Primăriei Craiova pentru felul in care îşi arată recunoştinţa şi preţuirea fata de Amza Pellea şi cer politicos ca acest bust sa fie casat! Decât aşa…mai bine…nimic. Oricum…AMZA Pellea este in inimile romanilor şi este iubit şi după 37 de ani de la plecarea de pe pâmant…doar asta contează cu adevărat! In plus, iubirea mai are un avantaj: Nu rugineşte niciodată. Acestor oameni minunaţi chiar le MULTUMESC !!

Fiica lui Amza Pellea mai adaugă și un post scriptum:

”Sunt dispusă să-mi asum achitarea costului pentru turnarea in bronz a acestui bust… cu conditia ca Primaria Craiova sa-mi puna la dispozitie o locatie onorantă. Multumesc”.

 /p>

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră