PROIECT. Poliţiştii ar putea interveni în cazul certurilor dintre soţi. Iată în ce condiţii!

17 Iul 2016 | scris de Mara Răducanu
PROIECT. Poliţiştii ar putea interveni în cazul certurilor dintre soţi. Iată în ce condiţii!

„În problema domestică se pune problema acum a unei reforme de substanță și noi discutăm cu ministerul de Interne ca atunci când polițiștii constată că este lovit unul dintre parteneri și sunt prin casă lucruri alandala, să poata să îi separe”, a declarat Dragoș Pîslaru la Digi 24. Conform ministrului, în legislația actuală „polițistul vede, constată, pleacă și cere mandat de la procuror care poate dura și până la 30 de zile până îl obține”.

EXCLUSIV. Ordinul de protecţie. Ce paşi trebuie urmaţi pentru a scăpa de o persoană agresivă

Dragoș Pîslaru, ministrul al Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice: „Lucrăm la faptul ca atunci când poliția constată violența să poată să îi separe, 72 de ore măcar. Se separă soț soție. Dacă are copil, ideea nu e să-i duci pe toți în trei locuri diferite. Problema care se pune este: avem în acest moment o politică clară de centre de agresori și de victime, avem unde să-i ducem? Ce facem când sunt copii?”

Alba-neagra cu ordinul de protecţie

Reamintim că, pe 28 aprilie 2016, Loredana Ivan, femeia de 38 de ani care a fost ucisă cu sânge rece în magazinul fostei nore a lui Virgil Măgureanu, trăia în teroare de mai mult timp. Avusese o relaţie amoroasă cu bărbatul care a înjunghiat-o, iar în urmă cu o lună păreau fericiţi împreună. Potrivit Alinei Măgureanu femeia ar fi depus mai multe sesizări la poliţie împotriva omului care o teroriza, însă nu s-ar fi concretizat nimic. Poliţiştii susţin însă că ar fi fost depusă o singură plângere pentru hărţuire şi că dosarul fusese înaintat procurorului.

Cazul crimei de pe Calea Victoriei aminteşte de crima de la coaforul Perla. La 5 martie 2012, agentul de poliţie Gheorghe Vlădan a deschis focul în incinta coaforului de la complexul Perla din Capitală. Soţia acestuia, care voia să divorţeze de el, şi casiera coaforului au fost ucise. Alte şase persoane, angajaţi şi clienţi ai salonului, au fost rănite. Şi în acest caz, după tragedie, avea să se descopere că soţia lui Vlădan, culmea, chiar angajat al Ministerului de Interne, depusese mai multe plângeri la poliţie împotriva soţului, spunând că se teme pentru viaţa ei. Reacţia instituţiilor care ar fi tebuit s-o apere şi să-i proteje viaţa a venit însă tardiv.

Bărbatul făcuse o obsesie pentru Loredana Ivan şi o presa să-l accepte în viaţa ei. Cei doi au avut o relaţie în urmă cu un an, s-au despărţit şi s-au împăcat la presiunile lui, dar refuzul femeii l-a făcut să devină extrem de violent. După multe ameninţări, bărbatul şi-a pus planul în practică, joi dimineaţa, când a intrat în magazinul unde lucra vânzătoarea, a bruscat-o şi a dus-o în uşa băii unde a înjunghiat-o cu mai multe lovituri de cuţit. A ales intenţionat acel loc pentru a nu fi înregistrat de camerele de supraveghere din magazin, potrivit România Tv.

Culmea ironiei este că în urmă cu mai bine de o lună, cei doi formau un cuplu fericit, ba chiar îşi făceau planuri de viitor. Îndrăgostit, bărbatul publica pe facebook fotografii cu Loredana, careia îi dedica mesaje de dragoste. "Ziua de 25 martie este ziua mea norocoasă în care am întâlnit fericirea în adevăratul sens al cuvântului. Îţi mulţumesc, minunea mea, că eşti lângă mine acum când s-a împlinit un an. Te iubesc enorm şi sper ca de acum încolo să sărbătorim împreună această dată de 25 martie toată viaţa. Eşti minunea mea, viaţa mea, sufletul meu. te iubesc enorm", a scris bărbatul pe Facebook. Se pare însă că dragostea pe care i-o purta nu l-a împiedicat să o ucidă cu sânge rece chiar cu câteva zile înainte de Paşte.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră